Επίδειξη δύναμης έκανε το άλλοτε ανατολικό μπλοκ υψώνοντας σιδηρούν παραπέτασμα στο φινάλε των ομίλων 1-4 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αδιάφορη βαθμολογικά Ντιναμό Κιέβου συνέτριψε με 6-0 την Μπεσίκτας και της έφραξε τον δρόμο προς την επόμενη φάση, ενώ η βουλγαρική Λουντογκόρετς απέσπασε ισοπαλία 2-2 από την Παρί Σεν Ζερμέν και την έστειλε στους αδύναμους της κλήρωσης για τη φάση των 16 που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα.

Το δράμα που όλοι ανέμεναν στον δεύτερο όμιλο, από τον οποίο διεκδικούσαν την πρόκριση οι Νάπολι, Μπενφίκα και Μπεσίκτας είχε διάρκεια μόλις εννέα λεπτά. Οσα δηλαδή χρειάστηκε για να ανοίξει το σκορ η Ντιναμό Κιέβου. Το γκολ του Μπεσέντιν αποδείχτηκε τρύπα σε φράγμα. Οι Ουκρανοί διπλασίασαν τα γκολ στο 30′ με πέναλτι (αμφισβητούμενο), ενώ η Μπεσίκτας συνέχισε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του δράστη Μπεκ (εδώ πιάστηκε αδιάβαστος ο διαιτητής). Το ημίχρονο έκλεισε με άλλα δύο γκολ, για να ολοκληρωθεί τελικά το ματς με σκορ 6-0 και την Μπεσίκτας να αποχωρεί με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Αμπουμπακάρ στο 56′.

Στο Ντα Λουζ, ο Ντρις Μάρτενς που πέρασε αλλαγή στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου αποτέλεσε τον άσο στο μανίκι της Νάπολι. Ο Βέλγος δημιούργησε ένα γκολ (Καγεχόν) και πέτυχε ο ίδιος το δεύτερο με εντυπωσιακό σλάλομ οδηγώντας τους Παρτενοπέι σε νίκη με 2-1 και πρωτιά στον όμιλο.

Αυτοκτονία για την Παρί Σεν Ζερμέν. Με νίκη επί της Λουντογκόρετς εξασφάλιζε πρώτη θέση στον πρώτο όμιλο και ευνοϊκότερη κλήρωση. Ωστόσο, το 2-2 μάλλον αδικεί τη βουλγαρική ομάδα. Αλλωστε διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με γκολ του Ντι Μαρία. Ετσι την πρώτη θέση κατέλαβε η Αρσεναλ που δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στη Βασιλεία, την οποία νίκησε με 4-1 με χατ τρικ του πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Λούκας Πέρεθ.

ΜΕ ΑΡΝΤΑ ΤΟΥΡΑΝ Η ΜΠΑΡΤΣΑ. Η Μπαρτσελόνα συνέτριψε με 4-0 την Γκλάντμπαχ με τον Αρντά Τουράν να πετυχαίνει χατ τρικ και να δίνει μία ασίστ στον Μέσι. Ο Αργεντινός θα έχει σίγουρα νεύρα αφού στόχος του ήταν να σπάσει το ρεκόρ του Ρονάλντο σε παραγωγικότητα στους ομίλους. Σταμάτησε στα 10 γκολ και χρειαζόταν δύο ακόμα. Ο Τουράν όμως έκανε πως δεν τον έβλεπε στα δύο από τα τρία γκολ που πέτυχε.

Νέο αποτυχημένο αποτέλεσμα για τη Σίτι που υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από τη Σέλτικ. Καλή δικαιολογία βέβαια οι πολλές αλλαγές.

Νίκη τιμής για την Μπάγερν με 1-0 επί της Ατλέτικο και πρόκριση για τη Ροστόφ στο Γιουρόπα Λιγκ μετά τη λευκή ισοπαλία που απέσπασε από την Αϊντχόφεν.

Στην κλήρωση των 16 στους ισχυρούς θα τοποθετηθούν οι Αρσεναλ, Νάπολι, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μονακό και Λέστερ, ενώ στους αδύναμους θα είναι σίγουρα οι Παρί, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Λεβερκούζεν.