Εφοδιασμένα με ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό ήταν τα δυο παρασκευαστήρια του κυκλώματος το οποίο παρασκεύαζε και διακινούσε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεγάλες ποσότητες αναβολικών φαρμάκων το οποίο εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας .

Υψηλό επίπεδο μόρφωσης ,όπως μαθηματικός , μηχανολόγος μηχανικός , διέθεταν τα βασικά μέλη του κυκλώματος που την τελευταία πενταετία είχαν οργανώσει εργαστήριο παραγωγής αναβολικών τα οποία σε αθλητές που συμμετείχαν σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες “body building” καθώς και άτομα που επιθυμούσαν την βελτίωση της σωματικής τους εμφάνισης .

Για την υπόθεση εχει ενημερωθεί ο ΕΟΦ προκειμένου να γίνει εργαστηριακή ανάλυση στα σκευάσματα ώστε να διαπιστωθεί επακριβώς τι περιέχουν και αν είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν έντεκα μέλη του κυκλώματος ,ανάμεσα τους και ένας από τους αρχηγούς καθώς και ένας αξιωματικός της ΕΛΑΣ,

Όσον αφορά την εμπλοκή του Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας προέκυψε ότι προμηθευόταν αναβολικά από το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης που συνελήφθη, ενώ κατά το χρονικό διάστημα που ήταν σε εξέλιξη η έρευνες, του ζήτησε να παράσχει πληροφορίες που ανάγονται στο υπηρεσιακό απόρρητο.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει ότι το κύκλωμα έχει κάνει πάνω από πεντακόσιες αποστολές στο εξωτερικό και αντίστοιχες στο εσωτερικό ,όπως τόνισε οΠροϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής.

Τα κέρδη του κυκλώματος δεν έχουν ακόμα υπολογισθεί ,ενώ σημειώνεται ότι η ελάχιστη τιμή που διατίθενται τα ανωτέρω σκευάσματα, ανέρχεται για τις αμπούλες στα είκοσι με σαράντα ευρώ ανά συσκευασία, ενώ για τα δισκία στα δέκα ευρώ

Στο πρώτο επίπεδο της δράσης τους , τα μέλη του κυκλώματος προμηθεύονταν τις πρώτες ύλες, με παραγγελίες μέσω διαδικτύου, τις παραλάμβαναν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών από χώρες από Η.Π.Α., Καναδά και Κίνα και πραγματοποιούσαν τις πληρωμές, μέσω εμβασμάτων σε διεθνή εταιρεία μεταφοράς χρημάτων.

Στο δεύτερο επίπεδο, προέκυψε ότι παρασκεύαζαν τα αναβολικά αρχικά σε αποθήκη, σε περιοχή της Αττικής, ενώ στη συνέχεια, λόγω αύξησης της παραγωγής και του κύκλου εργασιών, η παρασκευή τους επεκτάθηκε και σε μονοκατοικία, στα νότια προάστια.

Και στους δύο χώρους, χρησιμοποιούσαν κατάλληλο ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό για παρασκευή δισκίων χαπιών, γέμισμα φιαλιδίων – αμπουλών και τοποθέτηση των φαρμάκων σε καρτέλες.

Το τρίτο και τελευταίο επίπεδο αφορά στην περαιτέρω διακίνηση και διάθεση των αναβολικών στην εγχώρια αγορά και το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, για την διακίνησηστο Λεκανοπέδιο Αττικής, οι εμπλεκόμενοι προμήθευαν με ποσότητες αναβολικών, άτομο, που είχε το ρόλο του μεσάζοντα. Στη συνέχεια το άτομο αυτό τα διακινούσε σε άλλα άτομα (dealers), τα οποία αναλάμβαναν την περαιτέρω διάθεση και πώληση τους στους τελικούς χρήστες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, στην Αττική καθώς και μεμονωμένα άτομα.

Τις αποστολές εκτός Αττικής (Θεσσαλονίκη, Βόλος, Πάτρα, Ζάκυνθος, Θήβα, Λάρισα, Τρίκαλα, Κόρινθος κ.α.) και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Μάλτα, Ιταλία κ.α.), πραγματοποιούσαν τα αρχηγικά μέλη και ένας εργαζόμενος χρησιμοποιώντας εταιρείες ταχυμεταφορών.