Μια επιστολή έφτασε χθες το πρωί στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. Αποστολέας ήταν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αιτία συγγραφής της δημοσιεύματα, τα οποία, όπως τονίζει η Φώφη Γεννηματά, «δεν περιορίζονται μόνο σε έντεχνη και βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς της αλλά θέτουν γενικότερα ζητήματα λειτουργίας των θεσμών».

Τι ζητούσε από τον Νίκο Βούτση; Τη θεσμική υποστήριξή του. «Η προσβολή της προσωπικότητάς μου έχει ως αφετηρία και αφορμή ένα ψευδές γεγονός. Οτι δήθεν οι εισαγγελικές Αρχές στην έρευνα για πολιτική διαφθορά με βάση το υλικό που μπορεί να στοιχειοθετήσει η “λίστα Μπόργιανς” ασχολούνται με εμένα προσωπικά και την οικογένειά μου» εξηγεί η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη δισέλιδη επιστολή, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «ένα ζήτημα εξαιρετικά σοβαρό, που υπονομεύει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και ανήκει στα καθήκοντά σας η υπεράσπιση του κύρους του κορυφαίου θεσμού της δημοκρατίας αλλά και των μελών του».

Βεβαίως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά. Η Φώφη «μετά την άρνηση της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας (σ.σ.: στο αίτημα του Βαγγέλη Βενιζέλου) να συμβάλει στη διερεύνηση για αποκάλυψη της σκευωρίας και των σκευωρών», καλεί τον Νίκο Βούτση να αναλάβει ο ίδιος «τις αναγκαίες πρωτοβουλίες μη επιτρέποντας να αιωρείται η άθλια συκοφαντία».

Συνάντηση μετά την επιστολή

Χθες το βράδυ ο Νίκος Βούτσης μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες έκανε γνωστό ότι συναντήθηκε αμέσως με τη Γεννηματά, για την οποία σχολίασε ότι «ευλόγως αισθάνεται θιγμένη και νιώθει ότι υπάρχει μία σκευωρία σε βάρος της, καθώς όπως έχει πει, αυτή η υπόθεση δεν την ακουμπάει προφανώς καθόλου, ούτε την ίδια ούτε την οικογένειά της».

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ακόμη ότι «πρέπει να συνεννοηθούμε κάποια στιγμή και με τον κλάδο σας (σ.σ.: των δημοσιογράφων) για τη βασική αρχή που είναι δική μου, ότι για όποια καταγγελία ή κατηγορία υπάρχει, η αιτιολόγηση και η βασιμότητά της ανήκει 100% σε αυτόν που καταγγέλλει. Το αντίθετο είναι απολύτως αρρωστημένη κατάσταση».

Κατά τον Βούτση χρειάζεται «καθένας να πάρει την ευθύνη του» και όσον αφορά την κυβέρνηση τόνισε ότι «παίρνουμε σαφέστατα απόσταση από οτιδήποτε δεν είναι απολύτως τεκμηριωμένο. Συντάσσομαι και με την ακροτελεύτια φράση της κυβερνητικής ανακοίνωσης ότι θα γίνουν τα πάντα για πλήρη διαφάνεια και αποσαφήνιση και του συγκεκριμένου θέματος. Αυτό είναι μια θέση στο όριο του αυτονόητου».

Ωστόσο διευκρίνισε πως θεωρεί ότι «είναι εν αδικώ ως προς την εκτίμησή της, που στην επιστολή της αναφέρει, δικαίωμά της είναι, αλλά εμπλέκει πολιτικές ή επιχειρηματικές σχέσεις και συγγένειες κυβερνητικών στελεχών με τη συγκεκριμένη εφημερίδα».