Κι αίφνης έχουμε κρίση μεταξύ μιας χώρας και ενός κόμματος μιας άλλης! Σύγκρουση Ουκρανίας – ΚΚΕ! Ναι, καλά διαβάσατε. Οπως με ενημέρωσαν οι του Κόμματος, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο επέκτεινε για ακόμα έναν χρόνο το προεδρικό του διάταγμα, που επιβάλλει κυρώσεις για ενέργειες κατά της χώρας του σε βάρος εκατοντάδων νομικών και φυσικών προσώπων και ανάμεσά τους των στελεχών του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου (ευρωβουλευτή), Γιώργου Λαμπρούλη (βουλευτή) και Γιώργου Μαγγανά.

Να θυμίσουμε ότι τα στελέχη του ΚΚΕ, αξιοποιώντας πρόσκληση των λεγόμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς, είχαν πάει ως «παρατηρητές» στις εκλογές που είχαν γίνει εκεί τον Νοέμβριο του 2014. «Το περιεχόμενο των “κατηγοριών” της ουκρανικής κυβέρνησης στοχοποιώντας τα στελέχη του ΚΚΕ, αφορά απαράδεκτες κι ανυπόστατες κατηγορίες, όπως μεταξύ άλλων κατηγορίες για στήριξη της “τρομοκρατίας” και ενέργειες κατά των “εθνικών συμφερόντων και της εδαφικής ακεραιότητας” της Ουκρανίας.

Συνιστά μεγάλη πρόκληση το ότι κατηγορούνται για διάλυση της Ουκρανίας τα στελέχη του ΚΚΕ, όπως κι άλλοι δημόσιοι παράγοντες από διάφορες χώρες του κόσμου, επειδή παραβρέθηκαν ως “παρατηρητές” σε μια εκλογική διαδικασία» αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Και συμπληρώνει: «Η εν λόγω απόφαση συνιστά άλλο ένα διαπιστευτήριο αντιδραστικότητας της κυβέρνησης της Ουκρανίας, προκειμένου αυτή να ενταχθεί στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».