Τον δρόμο για τον Αρειο Πάγο –μετά τη νέα εισαγγελική έφεση –πήρε και η τρίτη κατά σειρά δικογραφία που αφορά το κρίσιμο θέμα της έκδοσης ή μη των οκτώ τούρκων αξιωματικών που έφτασαν στη χώρα μας με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Αντώνης Λιόγας, όπως είναι γνωστό, είχε ασκήσει έφεση και για την απόφαση περί μη έκδοσης για άλλους τρεις τούρκους στρατιωτικούς, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο για να φτάσει η υπόθεση στο σύνολό της και να κριθεί τελεσίδικα από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης

Στο μεταξύ, οι διώξεις από την τουρκική κυβέρνηση χιλιάδων δασκάλων, αστυνομικών, στρατιωτικών και δημόσιων λειτουργών, με άλλοθι τη σχέση τους με τους πραξικοπηματίες, «προχωρούν πέραν αυτού που επιτρέπεται από το τουρκικό Σύνταγμα και από το διεθνές δίκαιο», ανακοίνωσε χθες η Επιτροπή Νομικών Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της Ευρώπης, γνωστή ως η Επιτροπή της Βενετίας.

Οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν πως «η μέθοδος της αποκάθαρσης του κρατικού μηχανισμού φαίνεται να χαρακτηρίζεται από αυθαιρεσία».