Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συνεχίζουν στις 32 του Γιουρόπα Λιγκ και περιμένουν την κλήρωση της Δευτέρας στη Νιόν για να μάθουν τον αντίπαλό τους. Οι δύο ελληνικές ομάδες, που προκρίθηκαν με τη δεύτερη θέση, είναι στο γκρουπ των αδυνάτων. Ετσι, θα κληρωθούν είτε με μία από τις ομάδες που πήραν την πρώτη θέση στους ομίλους τους, είτε με μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες που έρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ. Φυσικά, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κληρωθεί με τη Φιορεντίνα, όπως και ο Ολυμπιακός με τον ΑΠΟΕΛ. Γενικά, πάντως, μεταξύ των υποψήφιων αντιπάλων υπάρχουν αρκετές ισχυρές ομάδες.

Η μοναδική εκκρεμότητα είναι στον 6ο όμιλο, καθώς το ματς Σασουόλο – Γκενκ αναβλήθηκε (λόγω ομίχλης) και θα διεξαχθεί σήμερα. Η Μπιλμπάο θέλει ήττα της Γκενκ για να τερματίσει πρώτη.

Οι ισχυροί: Φενέρμπαχτσε, ΑΠΟΕΛ, Σεντ Ετιέν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Ρόμα, Μπιλμπάο ή Γκενκ, Αγιαξ, Σαχτάρ, Σάλκε, Σπάρτα Πράγας, Φιορεντίνα, Οσμάνλισπορ και από το Τσάμπιονς Λιγκ, Κοπεγχάγη, Λυών, Τότεναμ, Μπεσίκτας.

Οι αδύνατοι: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αντερλεχτ, Αλκμααρ, Αστρα Γκιουργκίου, Μπιλμπάο ή Γκενκ, Γάνδη, Κράσνονταρ, Βιγιαρεάλ, Θέλτα, Χάποελ Μπερ Σεβά και από το Τσάμπιονς Λιγκ, Γκλάντμπαχ, Ροστόφ, Λέγκια Βαρσοβίας, Λουντογκόρετς.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και η κλήρωση της φάσης των 16 στο Τσάμπιονς Λιγκ και οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ, ανάλογα με τη θέση που κατέλαβαν στους ομίλους. Δεν μπορούν να διασταυρωθούν ομάδες από την ίδια χώρα.

Οι ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση: Αρσεναλ, Νάπολι, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μονακό, Ντόρτμουντ, Λέστερ, Γιουβέντους.

Οι ομάδες που τερμάτισαν στη 2η θέση: Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Λεβερκούζεν, Ρεάλ Μαδρίτης, Πόρτο, Σεβίλλη. Ετσι, με αυτά τα γκρουπ μπορεί να προκύψουν αναμετρήσεις μεταξύ ισχυρών ευρωπαϊκών ομάδων. Σύμφωνα με τις πιθανότητες που προέκυψαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η Μπαρτσελόνα μπορεί να αντιμετωπίσει την Μπάγερν σε ποσοστό 22,479%. Επίσης, η πιθανότητα να αντιμετωπίσει η Ρεάλ Μαδρίτης τη Γιουβέντους είναι 18,509% και αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που –όπως δήλωσε –δεν θα ήθελε ο προπονητής της ισπανικής ομάδας, Ζινεντίν Ζιντάν.