Μπαράζ πανηγυρισμών, με τον κορυφαίο όλων να γίνεται μπροστά στη Θύρα 4, σχεδόν αγκαλιά με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, χθες βράδυ για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ύστερα από την απροσδόκητη κατρακύλα στην 11η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και τη 2η ήττα από την Καραμπάχ, ολοκλήρωσε με επικό τρόπο την αντεπίθεσή της στον όμιλο του Europa League και νικώντας για δεύτερη φορά τη Σλόβαν Λίμπερετς (2-0) προκρίθηκε στη φάση των 32 καλύτερων της διοργάνωσης. Επίτευγμα που ο ΠΑΟΚ σημειώνει για 4η φορά (2010-11, 2012 και 2014) και ειδικά φέτος έρχεται σε μια εξαιρετική κρίσιμη στιγμή, που βοηθά στη συσπείρωση της ομάδας και την αντιμετώπιση μιας βαθιάς κρίσης που είχε αρχίσει να απλώνεται στην Τούμπα.

Φαίνεται πως ο εγκλεισμός στο ξενοδοχείο χωρίς καν τη δυνατότητα τηλεόρασης έκανε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αρνηθούν τη θέαση της επόμενης φάσης της διοργάνωσης από τον καναπέ και την τηλεόραση. Ή τουλάχιστον να κάνουν ό,τι περνούσε από το δικό τους χέρι. Με επιθετικούς προσανατολισμούς, εξού και η επιλογή του Πέλκα (αντί του Σάκχοφ) και του Αθανασιάδη, η ομάδα του Ιβιτς κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και πήρε τη νίκη. Το 2-0 ωστόσο δεν ήταν αρκετό. Τα γκολ που σημείωσαν ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ στο Europa League Γκάρι Ροντρίγκες (3 γκολ) στο 29′ και ο Πέλκας στο 67′ πανηγυρίστηκαν δεόντως, αλλά δεν έφθαναν. Επρεπε να νικήσει και η Φιορεντίνα εκτός έδρας την Καραμπάχ κι αυτό συνέβη έπειτα από θρίλερ! Στο 60′ οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 1-0 ξεσηκώνοντας την Τούμπα, η οποία αγχώθηκε όταν στο 73′ η ομάδα του Μπακού ισοφάρισε σε 1-1. Στο 76′ η Φιορεντίνα έκανε το 2-1 και οι πανηγυρισμοί στη Θεσσαλονίκη ήταν ξανά έξαλλοι μέχρι το τέλος του ματς, όταν έφθασαν στην κορύφωσή τους με τους παίκτες να γιορτάζουν την πρόκριση μπροστά στη Θύρα 4.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς (82′ Μαλεζάς), Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (80′ Σάκχοφ), Κάμπος, Ροντρίγκες, Αθανασιάδης (71′ Κουλούρης).

Σλόβαν Λίμπερετς: Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Καραφιάτ (46′ Μπαρτλ), Κουφάλ, Φόλπρεχτ (80′ Κουμπούσκιν), Κομλιτσένκο, Σέβτσικ (62′ Σικορά), Βουχ, Μπάρτοσακ, Εκπάι, Ποκόρνι.