Σε τροχιά εξόδου

Η πορεία του Βαγγέλη Πλατέλλα είναι το life story ενός παιδιού που κυνήγησε το όνειρό του και πίστεψε πως θα γινόταν βασιλιάς. Σε μια μεγάλη ομάδα, σε ΠΑΕ με πλούσια ιστορία. Ο Πλατέλλας το 2013 άφησε τη χλιδή της Σούπερ Λίγκας για να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ στα χωμάτινα γήπεδα της Γ’ Εθνικής. Στα αλώνια. Ηταν το αστέρι. Εκτοτε ήταν στέλεχος και στη Β’ αλλά και στην κορυφαία κατηγορία, με τη διαφορά ότι κάθε χρόνο έλαμπε λιγότερο. Γρήγορος, συμπαθής, με καλό αριστερό πόδι και διείσδυση, μπορούσε να κάνει άνω – κάτω μια άμυνα χαμηλού βεληνεκούς. Εδωσε στην ΑΕΚ και εξασφάλισε προβολή. Τώρα, λίγο καιρό μετά τη βράβευσή του ως καλύτερου παίκτη της αγωνιστικής που έριξε δύο κανονιές στο Αλκαζάρ, ο Μοράις τον αφήνει έξω από όσους υπολογίζει για το ραντεβού με τον Λεβαδειακό. Του δείχνει, έτσι, πως πρέπει να ετοιμάζεται για αποχώρηση; Σίγουρα είναι ένα μήνυμα. Οι υψηλές πτήσεις δεν διαρκούν για πάντα. Αλλωστε, διαφορετικές οι απαιτήσεις μιας ΑΕΚ στις μικρές κατηγορίες και ολότελα άλλες, μιας ομάδας που θέλει να κάνει στα σοβαρά πρωταθλητισμό. Ο Πλατέλλας έζησε ένα ωραίο παραμύθι και ήδη στα σόσιαλ μίντια γίνονται συζητήσεις για το αν πρέπει ή όχι να φύγει. Για το αν πρέπει μια ομάδα να εμπιστεύεται ποδοσφαιριστές που τη στήριξαν στα δύσκολα. Ωραία όλα αυτά, αρκούντως ρομαντικά, επί της ουσίας όμως πρέπει να σκεφθούμε φορώντας την μπέρτα του στυγνού επαγγελματισμού. Και ο Πλατέλλας, ο κάθε Πλατέλλας, αυτό να κάνει…

Μοράις

Εκπληξη θεωρείται αυτό που έκανε ο πορτογάλος προπονητής της ΑΕΚ. Εδωσε ερωτηματολόγιο στους ποδοσφαιριστές της ομάδας και απαντούσαν αμέσως για το ποια είναι η θέση τους και σχετικά με το σύστημα. Ασφαλώς, το ξάφνιασμα έχει να κάνει όχι με την κίνηση του κόουτς –αυτή συνηθίζεται. Αλλά έπειτα από τόσο διάστημα που ανέλαβε το τιμόνι σκέφτηκε να το κάνει;

Μπενζεμά

Για το κατά πόσο βοηθά στην ανάπτυξη ή δημιουργεί για τους υπολοίπους, πολλά μπορεί να ειπωθούν. Ενα ωστόσο δεν αμφισβητείται: ο επιθετικός της Ρεάλ είναι στράικερ της «μιας επαφής». Το έδειξε και απέναντι στην Ντόρτμουντ, γι’ αυτό πληρώνεται αδρά. Το γκολ κοστίζει.

Ραντεβού

Ανεξάρτητα με το τι έγινε στην Ευρώπη που ασφαλώς δεν μπορεί κανείς να το προσπερνά, το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να δείξει σφυγμό και απέναντι στον Ατρόμητο. Ντέρμπι δυνατό, ματς κορυφής και αγωνιστικής, γιατί πολλά θα φανερώσει αναφορικά με το μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι ομάδες.

Ιβιτς

Το παλεύει όσο μπορεί. Αδειασε πρόσφατα τον Τζαβέλλα και δεν παραλείπει να αφήνει σπόντες για τον ποδοσφαιριστή. Η πρόκριση του ΠΑΟΚ, πανηγυρική και με σπριντ στο τέλος, έδωσε πόντους στον προπονητή και μένει να φανεί αν πήρε παράταση στον πάγκο ή αν γύρισε οριστικά το χαρτί.