Ενα από τα πιο κλασικά παραδείγματα παίκτη που από έρωτας της κερκίδας έγινε μαύρο πρόβατο είναι ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Οταν αμούστακος έκανε την εμφάνισή του στον Ολυμπιακό ως ταλέντο, κέρδισε την αγάπη του κόσμου που έβλεπε στο πρόσωπό του τον νέο Νίκο Σαργκάνη.

Ο Ελέ πήγε από μωρό στον Ολυμπιακό και την περίοδο 1994-95, σε ηλικία 18 ετών, προωθήθηκε στην επαγγελματική ομάδα. Επαιξε για οκτώ χρόνια στους Ερυθρόλευκους κατακτώντας επτά πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, ενώ ήταν μέλος της περίφημης ομάδας του Ντούσαν Μπάγεβιτς που έφθασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκεί εκτυλίχθηκε η φάση που σημάδεψε την καριέρα του. Ενας κακός υπολογισμός – ο ίδιος επικαλέστηκε τον άνεμο – έδωσε την ευκαιρία στον Κόντε να ισοφαρίσει για λογαριασμό της Γιουβέντους το ματς στο ΟΑΚΑ και το όνειρο της πρόκρισης στα ημιτελικά έγινε εφιάλτης για τον Ελευθερόπουλο. Ενδεχομένως και για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, που είχαν αδυναμία στον «μικρό», αν και συχνά δεν τους άρεσαν οι φιλοσοφημένες, για τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, απόψεις που εξέφραζε. Κάπου εκεί άρχισε να ενοχλεί η περίφημη παρέα τού «φραπέ στο Μικρολίμανο» που είχε στήσει μαζί με τους Γρηγόρη Γεωργάτο και Γιώργο Ανατολάκη και αίφνης από «δικό μας παιδί» έγινε αντιπαθής και πρόβλημα για την πορεία του Ολυμπιακού προς την κορυφή της Ευρώπης και την κυριαρχία στην Ελλάδα. Επεσε σε δυσμένεια, έχασε τη θέση του στην 11αδα και μαζί στην Εθνική, χάνοντας την ευκαιρία να είναι στην Πορτογαλία και να ζήσει το έπος του 2004.

Περίοπτη θέση στην καρδιά των οπαδών του Ολυμπιακού είχε ο πάντα παθιασμένος Γιάννης Μανιάτης. Η μαχητικότητά του και η «επικοινωνία» που είχε με την κερκίδα τον έκαναν έναν από τους πιο δημοφιλείς παίκτες των Ερυθρολεύκων, παρά ταύτα έφυγε μέσα σε μια νύχτα. Το ρεπορτάζ εκείνης της εποχής έλεγε πως ο Μανιάτης, σε προπονήσεις μετά τον αποκλεισμό από την Μπερ Σεβά, επικαλέστηκε ενοχλήσεις και αποχώρησε. Στον αγώνα που ακολούθησε ήταν «ενδεκαδάτος», κάτι που ενόχλησε τους διοικούντες την ΠΑΕ Ολυμπιακός που του είχαν δώσει συμβόλαιο το οποίο άγγιζε τα 900.000 ευρώ. Πρότειναν στον Μανιάτη να μείνει με τα μισά και καθότι η απάντηση ήταν αρνητική, του έδειξε την έξοδο.

Ανάλογες περιπτώσεις στο μπάσκετ ήταν ο Γιώργος Σιγάλας στον Ολυμπιακό, τον οποίο έβαλε στο μάτι ο Ντούσαν Ιβκοβιτς και ο Νίκος Οικονόμου στον Παναθηναϊκό.

Ο τελευταίος έγινε θεός των Πρασίνων για το αλησμόνητο τρίποντο που σφράγισε τον τίτλο στο ΣΕΦ. Οταν όμως αναζήτησε μεγαλύτερο συμβόλαιο, αναχώρησε για το εξωτερικό ενώ επέστρεψε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό κι έγινε persona non grata στο ΟΑΚΑ για τους οπαδούς του ΠΑΟ, που ακόμη δεν τον έχουν συγχωρέσει.