Ανευρος, άγευστος και με καρδιογράφημα σε ευθεία γραμμή, ο Ολυμπιακός δεν διεκδίκησε καν στην Κύπρο την πρωτιά που θα του έφερνε πιθανότατα έναν πιο βατό αντίπαλο στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΑΠΟΕΛ με την άνετη επικράτησή του επί των πρωταθλητών Ελλάδας (2-0), που του χάρισε και την πρωτιά στον όμιλο χθες στο ΓΣΠ, χτύπησε καμπανάκι στον Ολυμπιακό που χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση τον Ιανουάριο, αν θέλει να είναι ανταγωνιστικός στην ευρωπαϊκή του συνέχεια αλλά και να μην κινδυνέψει σοβαρά ακόμα και στο ελληνικό πρωτάθλημα που έχει πολύ ψωμί.

Είναι φανερό ότι ο Πάουλο Μπέντο αντιμετώπισε το παιχνίδι στην Κύπρο πιο χαλαρά, από την άποψη ότι η ομάδα του είχε ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση και ήθελε να δοκιμάσει και παίκτες, δίνοντας ανάσες σε άλλους που είχαν επιβαρυνθεί πολύ (π.χ. Μιλιβόγεβιτς), και καλά έκανε.

Επίσης είναι αλήθεια ότι η απώλεια της πρωτιάς, πέρα από το οικονομικό μπόνους που χάνουν οι Πειραιώτες, θα τους φέρει λογικά και έναν πιο δύσκολο αντίπαλο στις 32. Είτε κάποια ομάδα που τερμάτισε πρώτη σε κάποιον από τους 15 ομίλους του Γιουρόπα ή μία από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες από τις 8 που ήρθαν από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ομως το βασικό είναι ότι οι πρωταθλητές έχουν σοβαρό πρόβλημα στα μετόπισθεν (με τον Ντα Κόστα, εκτός από κάρτα που του στερεί τη συμμετοχή στις 32, να πετυχαίνει και αυτογκόλ χθες στο 13′, στη φάση που ένας παίκτης, ο Σωτηρίου, εξέθεσε τρεις αντιπάλους του, Λεάλι, Βιάνα και Ντα Κόστα) αλλά και επιθετικό καθώς πίσω από τον Ιντέγε δεν υπάρχει καθαρόαιμος επιθετικός και λείπει το εύκολο γκολ (οι περισσότερες ευκαιρίες χάθηκαν από Ντα Κόστα και Ανδρούτσο μετά το 2-0).

Συνεπώς οι μεταγραφές είναι απαραίτητες.

Ο ΑΠΟΕΛ που προκρίνεται για πρώτη φορά στα νοκάουτ του Γιουρόπα Λιγκ έφτασε εύκολα και σε δεύτερο γκολ, σε αντεπίθεση με τον Ντε Καμάργκο στο 80′.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Βινίσιους, Νούνο Μοράις, Μπερτόγλιο (67′ Ορλάντι), Αλωνεύτης, Εφραίμ (60′ Γιαννιώτας), Σωτηρίου (80′ Ντε Καμάργκο).

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια (76′ Μανθάτης), Ρομαό, Μάρτινς (66′ Ανδρούτσος), Φορτούνης (76′ Ντομίνγκες), Ελιουνούσι, Σεμπά, Ιντέγε.