Σερί που θα ζήλευε η περσινή Λέστερ κάνει η Ξάνθη. Σε επιμέρους βαθμολογία των τελευταίων επτά αγωνιστικών είναι πρωταθλήτρια με 17 βαθμούς! Τελευταίο θύμα της, το Σάββατο στα Πηγάδια, η Λάρισα, η οποία γνώρισε τρίτη ήττα στα τελευταία τέσσερα ματς.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, η Ξάνθη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πήρε τη νίκη με γκολ που σημείωσε στο 50′ ο Βασιλακάκης με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Λάζιτς. Η ομάδα του Λουτσέσκου κράτησε ώς το τέλος το προβάδισμα και δικαίως κάνει όνειρα για Ευρώπη.

Αντιθέτως στη Λάρισα ζουν εφιάλτες. Μετά το ματς ο Αλέξης Κούγιας απείλησε τους παίκτες με… θρίλερ αν δεν νικήσουν Παναθηναϊκό και Τρίκαλα. «Στα επόμενα δύο παιχνίδια κρίνεστε όλοι. Κάποιοι είστε επιεικώς απαράδεκτοι και αδιάφοροι» είπε ο πρόεδρος της ΑΕΛ, συμπληρώνοντας: «Σε όσους πω να φύγετε, να φύγετε. Γιατί αλλιώς θα δείτε θρίλερ. Οσοι μείνετε θα ξανακάνουμε την ΑΕΛ μεγάλη. Ομως για να μείνετε θα πρέπει να νικήσετε Τρίκαλα και Παναθηναϊκό».

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Γουάλας, Ντε Λούκας, Βασιλακάκης (84′ Νέτο), Τριάδης (71′ Καμαρά), Γιουνές (88′ Ράνος), Λουσέρο, Λάζιτς.

Λάρισα: Ξενοδόχοφ, Ποτουρίδης, Αναστασόπουλος (56′ Γκόλιας), Γιοβάνοβιτς, Μονιάκης, Ρέντζας, Σουλιώτης, Ουρτάδο (70′ Καπός), Ναζλίδης, Αβραάμ, Μαρουκάκης (67′ Λαμπρόπουλος).