Από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε να νικήσει ο Παναθηναϊκός σε εκτός έδρας αναμέτρηση! Πέρασαν τρεις μήνες, μεσολάβησαν οχτώ σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Ηταν κι αυτό ένα από τα πολλά «κατορθώματα» του πρώην προπονητή της ομάδας Αντρέα Στραματσόνι. Κι ύστερα ήρθε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος για δεύτερο σερί ματς έβαλε την υπογραφή του στην επιστροφή των Πρασίνων στις νίκες. Εχοντας αμέσως διαγνώσει τις αδυναμίες και τις παθογένειες που υπάρχουν στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ο εβρίτης κόουτς προσπάθησε να τις καμουφλάρει. Το πέτυχε στο έπακρο την περασμένη εβδομάδα στη νίκη (1-0) επί του ΠΑΟΚ στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Τριφυλλιού, το ξαναέκανε χθες στο Περιστέρι. Οι Πράσινοι παρατάχθηκαν μεν με ένα άκρως επιθετικογενές σχήμα με τέσσερις μεσοεπιθετικούς (Εμποκού, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Μπεργκ), έπαιξαν δε (ιδίως στο ξεκίνημα του ματς) αρκετά μέτρα πίσω από το αναμενόμενο και με αυξημένη προσήλωση στην ανασταλτική λειτουργία και στη διατήρηση του μηδέν. Κι αφού οι παίκτες του Ουζουνίδη κατόρθωσαν να μπλοκάρουν όλα τα ατού της πιο φορμαρισμένης ομάδας των τελευταίων εβδομάδων στο πρωτάθλημα, εν συνεχεία άρχισαν με μεθοδικότητα να χτίζουν (και) το επιθετικό παιχνίδι τους. Αν μάλιστα ο Μάρκους Μπεργκ είχε πιο καθαρό μυαλό στις πέντε ευκαιρίες που του δόθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, οι Πράσινοι θα είχαν κλειδώσει το ματς πολύ νωρίτερα από το 45′, όταν ο Σουηδός, έπειτα από θαυμάσια ενέργεια του εξαιρετικού χθες Ιμπάρμπο, αρχικά νικήθηκε από τον Γκορμπούνοφ, αλλά στη συνέχεια της φάσης με ισχυρό σουτ κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του λευκορώσου γκολκίπερ σκοράροντας για 54η φορά σε 95 αγώνες πρωταθλήματος.

Εχοντας πια το προβάδισμα στο σκορ, οι Πράσινοι οπισθοχώρησαν σημαντικά δίνοντας μέτρα στον Ατρόμητο, ο οποίος αν και είχε την κατοχή της μπάλας στο β’ ημίχρονο (60%-40%) δεν βρήκε τρόπο να διασπάσει την εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, που στη διάρκεια του 90λέπτου απειλήθηκε μόλις μία φορά: όταν στο 20′ ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος απέκρουσε πλασέ του Παπαδόπουλου. Αντιθέτως, το Τριφύλλι χτυπώντας με αντεπιθέσεις απείλησε να σκοράρει με τον Ιμπάρμπο (52′), τον Εμποκού (65′), τον Μπεργκ (71′) και τον Μπουμάλ (81′).

Εν τέλει –αν και φτωχό –το δεύτερο σερί 1-0 στο πρωτάθλημα προσφέρει στον ΠΑΟ λίγη ηρεμία έπειτα από αρκετούς μήνες άγχους, πίεσης και έντασης. Συν τοις άλλοις, οι Πράσινοι μείωσαν στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά από τον προπορευόμενο Ολυμπιακό που δοκιμάζεται σήμερα στη δύσκολη έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ατρόμητος: Γκορμπουνόφ, Κοντοές, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Μπιτόλο, Μπάγκα (74′ Κεϊτά), Ούμπιδες, Μπρίτο (62′ Μ. Στόιτσεφ), Τόνσο, Λημνιός, Λε Ταλέκ (15′ Παπαδόπουλος).

Παναθηναϊκός: Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουχούμης, Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες (89′ Παν. Βλαχοδήμος), Εμποκού (70′ Μπουμάλ), Ιμπάρμπο (80′ Ρέις), Μπεργκ.