Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Αθήνα ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, όπως με τον Φωστήρα που με δικό του γκολ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών είχε στείλει στα πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ την ομάδα του πριν από δύο χρόνια.

Χθες ο Χρήστος Τασουλής πέτυχε ένα από τα πιο ωραία γκολ της καριέρας του (με αριστερό βολέ πάνω στην κίνηση) και χάρισε μεγάλη νίκη στον Πανιώνιο επί της Κέρκυρας (1-0) σπάζοντας το αήττητο σερί πέντε αγώνων των νησιωτών!

Οι Κυανέρυθροι έχοντας χάσει δύο δικά τους παιχνίδια στις καθυστερήσεις με Παναθηναϊκό (1-1) και στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Πλατανιά (1-1) και έχοντας μείνει με το ένα πόδι εκτός Κυπέλλου από την ήττα σοκ από τον Κισσαμικό (3-0), βρίσκονταν σε μονόδρομο.

Τη λύση έδωσε ένας φοιτητής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Ο Χρήστος Τασουλής, γέννημα θρέμμα Αρκάς, προέρχεται από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης, αλλά όταν πέτυχε στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών μετακόμισε θέλοντας να συνεχίσει στο ποδόσφαιρο και δικαιώθηκε. Στο 64′ από σέντρα του Φούντα και κακή απόκρουση του Νίκιτς η μπάλα στρώθηκε στον άσο των γηπεδούχων που με σουτ-δυναμίτη δεν άφησε κανένα περιθώριο στον ήρωα μέχρι τώρα των Κερκυραίων (ιδιαίτερα στα Χ με Ολυμπιακό και ΑΕΚ), τον τερματοφύλακα Κουτζαβασίλη.

Οι Κυανέρυθροι («Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έβγαλαν αντίδραση» είπε ο τεχνικός τους Βλάνταν Μιλόγεβιτς), πάντως, συνηθισμένοι στα θρίλερ, έπαιξαν και πάλι με τη φωτιά και αφού δεν τελείωσαν το παιχνίδι στο ανεπανάληπτο τετ α τετ του Μπεν (87′) είδαν τον αντίπαλο να τους απειλεί στο φινάλε εις διπλούν. Με Γεωργακόπουλο (στο 94′) και κυρίως με Ντουάλα (95′) που έπιασε κεφαλιά μόλις άουτ.

Βέβαια οι Κερκυραίοι είχαν χάσει πολύ μεγαλύτερες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο μέσα σε ένα δίλεπτο (18-19) με το πλασέ λίγο άουτ του Τουράμ και την ενστικτώδη απόκρουση του Γιαννιώτη σε κεφαλιά απόκρουση του συμπαίκτη του Ρισβάνη!

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης (79′ Γκιοατά), Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μπεν, Μασούντ, Φούντας (72′ Μασούρας), Ανσαριφάρντ (90’+ Ενγκόνγκ).

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Ζαραδούκας, Σιόντης, Νίκιτς (69′ Ζορμπάς), Γεωργίου (82′ Γεωργακόπουλος), Ντουάλα, Κόντος (73′ Γκομές), Τουράμ.