Αν δεν ήξερα ότι είναι πολύ ζορισμένος με τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης, θα τολμούσα να πω ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι σε μεγάλα κέφια. Αφήνω τα σχόλια και πάω στα γεγονότα.

Το story με την πορτοκαλόπιτα, αυτή που του έφερε πεσκέσι η γιαγιά του συμμαθητή τού γιου του, ενδεχομένως να το έχετε παρακολουθήσει το Σάββατο στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Για όσους το έχασαν, θυμίζω ότι έπειτα από μία κόντρα που είχε ο Ευκλείδης με τον Βασίλη Οικονόμου της ΝΔ , η γιαγιά εντυπωσιασμένη του έστειλε μια πορτοκαλόπιτα, με τη σημείωση ότι «κάθε φορά που θα μιλάς έτσι στον Οικονόμου, θα σου φτιάχνω πορτοκαλόπιτα»!

Θέλοντας ο υπουργός να συνεχίσει το (γευστικό) αστειάκι, ένας μεγάλος ταβάς με πορτοκαλόπιτα εμφανίστηκε χθες στο γραφείο του στο υπουργείο Οικονομικών και ο Τσακαλώτος κέρασε τους συντάκτες του οικονομικού ρεπορτάζ. Το σχόλιο όλων ήταν κοινό: Γεια στα χέρια της γιαγιάς.

Απάντησε με Σουρωτή

Από την πλευρά του και ο Οικονόμου απάντησε με πράξεις: όπως μαθαίνω έστειλε χθες το πρωί στο γραφείο του Τσακαλώτου ένα μπουκάλι Σουρωτή, το οποίο συνοδευόταν από το μήνυμα «με τις υγείες σας!». Αν όμως η γιαγιά επιμείνει, θα χρειαστεί κιβώτιο!