Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του κ. Παρασκευόπουλου, ο οποίος εξέφρασε τις προσωπικές του απόψεις, δήλωσε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αναφορικά με το θέμα της σημαίας, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από την κυβέρνηση για τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Ποινικού Κώδικα. Ερωτηθείς για δηλώσεις που έκανε για το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, απάντησε πως το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος έκανε ένα νομικού χαρακτήρα σχόλιο.

Όσον αφορά τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου για τη Χρυσή Αυγή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο τέως υπουργός προχώρησε στις αναγκαίες διευκρινίσεις.

Προχώρησε όμως και στο εξής σχόλιο: «Θα ήταν εξαιρετικά προβληματικό για την ελληνική Δημοκρατία και οποιαδήποτε Δημοκρατία να στερούσε από οποιοδήποτε βουλευτή ή και πολίτη από το δικαίωμά του να εκφράζει με παρρησία τις απόψεις του».

Σε κάθε περίπτωση, δήλωσε σε άλλο σημείο, η θέση της κυβέρνησης απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωνα, ήταν, είναι και θα είναι, απολύτως σαφής. «Έχουμε πολιτικό πόλεμο με οποιονδήποτε υπερασπίζεται τις πιο σκοτεινές εποχές της ευρωπαϊκής Ιστορίας, μια ιδεολογία μίσους, εθνικιστική, ακραία φασιστική» κατέληξε.