Εννέα μήνες (μαζί με τις καλοκαιρινές διακοπές) χρειάστηκε για να ξαναβρεί δίχτυα ο Οσκαρ Καρντόσο, αλλά το γκολ του Παραγουανού αποδείχθηκε κομβικό για τους πρωταθλητές που πέρασαν διά πυρός και σιδήρου από τα Γιάννινα (2-0) διατηρώντας το +7 από τον αναγεννημένο Παναθηναϊκό.

Το ρολόι στο γήπεδο των Ζωσιμάδων σημάδευε το 68ο λεπτό όταν σε εξαιρετική σέντρα του Σεμπά οι κεντρικοί αμυντικοί των γηπεδούχων πιάστηκαν στον ύπνο και ο Καρντόσο άνοιξε το σκορ με προβολή από κοντά.

Αμέσως στάθηκε όρθιος και ξεσκόνισε τη φανέλα και το σορτσάκι του, θέλοντας έτσι να διώξει από πάνω του την γκαντεμιά που θεωρεί ότι κουβαλάει όλους αυτούς τους μήνες, από τις 11 Μαρτίου, όταν και είχε σκοράρει για τελευταία φορά με τη φανέλα της Τράμπζονσπορ.

Ο Καρντόσο έβγαλε το κάρο του Ολυμπιακού από τη λάσπη, που φαινόταν να είχε κολλήσει, εγκλωβισμένο στον τραγικό αγωνιστικό χώρο του γηπέδου (αποτελεί χρόνια τροχοπέδη για αυτή την υπέροχη ομάδα των Ιωαννίνων του Γιάννη Πετράκη, που άξιζε να έχει ένα γήπεδο-στολίδι) αλλά και στον εξαιρετικό τερματοφύλακα Περιστερίδη που είχε αρνηθεί τουλάχιστον δύο φορές το γκολ στους πρωταθλητές, σε εκπληκτικές επεμβάσεις στο 13′ σε κεφαλιά του Καρντόσο, ιδιαίτερα όμως στη φάση του 44′ –με το πόδι –σε φάουλ του Φορτούνη, με την μπάλα μάλιστα να έχει κοντράρει προηγουμένως!

Σε εκείνο το σημείο κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι, καθώς ο Αλβανός Λίλα, ανατρέποντας τον Φορτούνη που έμπαινε κατά μέτωπο, δέχτηκε σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε πέντε λεπτά (στο 37′ είχε δει με αυστηρά κριτήρια την πρώτη και στο 42′ δεν προφυλάχθηκε στο ελάχιστο).

Ορθώς ο Παπαπέτρου (οριακή και δύσκολη φάση) δεν έδωσε πέναλτι στον Ολυμπιακό καθώς η ανατροπή γίνεται οριακά εκτός περιοχής.

Αυτό ήταν σίγουρα το κορυφαίο παιχνίδι των πρωταθλητών, με τον Καρντόσο να ξεκινά στο βασικό σχήμα, ενώ ο Σεμπά με λόμπα στο 92′ κλείδωσε το διπλό. Η άμυνα των Πειραιωτών έδωσε και πάλι μεγάλα δικαιώματα σε κορυφαία τετ α τετ του Μαμπουλού (4′) και του Ισπανού Κόντε (88′ και 91′), με τον Λεάλι να είναι σε σωστή θέση.

ΠΑΣ Γιάννινα (3-5-2): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κοζορώνης, Μαμπουλού (59′ Γαρουφαλιάς), Ζάιρο (75′ Κόντε), Ακόστα (81′ Ναδάλες).

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Λεάλι, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Ντα Κόστα, Φορτούνης (65′ Ιντέγε), Ελιουνούσι (58′ Πάρντο), Μάρτινς, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Καρντόσο (79′ Καμπιάσο), Σεμπά.