Οσκαρ για

τον Οσκαρ

Λες και επρόκειτο για πρωτόπειρο. Ετσι αντιμετώπισε το παρθενικό του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Καρντόσο. Εμπειρος καθώς είναι ο φορ, του φαινόταν παράξενο που μολονότι πάλευε και προσπαθούσε, αδυνατούσε να βρει δίχτυα στις (αρκετές) ευκαιρίες που του έδινε ο Μπέντο. Οντως, επειδή ο κυνηγός κρίνεται από τα πεπραγμένα του, μέχρι τώρα ο Οσκαρ έχει απογοητεύσει. Στα Γιάννινα, όμως, έδωσε (ουσιαστικά) τους τρεις βαθμούς και αργότερα στα αποδυτήρια ξέσπασε. Του βγήκε η χαρά. Παράλληλα, οι συμπαίκτες του έσπευσαν να πανηγυρίσουν μαζί του, του έδωσαν συγχαρητήρια και γενικά αποδείχθηκε ότι οι σχέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού είναι καλές, ενώ σε αυτό πάντα βοηθά και η νίκη. Αν κερδίσει πόντους ο Καρντόσο στον ανταγωνισμό με τον Ιντέγε δεν το γνωρίζει κανείς, το βέβαιο είναι ότι η αυτοπεποίθησή του θα ανέβει και μπορεί να κάνει σπριντ στον δεύτερο γύρο.

Παγίδα

Κρίμα είναι οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα να δίνουν μάχες σε τέτοιο τερέν. Ο αγωνιστικός χώρος του «σπιτιού» τους είναι άθλιος. Εδώ, το ένα ζητούμενο είναι τι κάνει η ομάδα για να βελτιώσει μια κατάσταση. Το δεύτερο σχετίζεται με το αν μπορεί η Λίγκα να επιμεληθεί και να παρουσιαστεί ένα γήπεδο-χαλί, όπως αρκετά από αυτά της κορυφαίας κατηγορίας. Γιατί κάθε φορά που έρχεται χειμώνας, μάλλον βλέπουμε τις ίδιες εικόνες με χορτάρι-παγίδα. Εκτός, πάλι, αν το κρύο και οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν τόσο πολύ ώστε οι αρμόδιοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Αν και δεν μπορεί τούτο να σταθεί ως επαρκής δικαιολογία.

Μεταγραφές

Ας είμαστε επιφυλακτικοί με την απόκτηση του Αϊντάρεβιτς από την ΑΕΚ. Μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη λίρα εκατό, μπορεί και να μην προσφέρει τα αναμενόμενα. Ας έχουμε, πάντως, κατά νου ότι χειμώνα ήρθαν δύο από τους καλύτερους ξένους που πάτησαν στα μέρη μας και έκαναν σημαντική καριέρα: ο Τόνι Σαβέβσκι και ο Κριστόφ Βαζέχα. Αν το scouting είναι σωστό και οι γνωριμίες παίζουν τον ρόλο τους, όπως συμβαίνει τώρα με τον Μαϊστόροβιτς, μπορεί να βγει καλή κίνηση ο σουηδός μέσος.

Μάρεϊ

Η χρονιά κλείνει με τον καλύτερο τρόπο για την οικογένεια. Η παγκόσμια Ομοσπονδία ανακήρυξε τον βρετανό τενίστα «παγκόσμιο πρωταθλητή», κάτι που αντανακλά τις επιτυχίες του στα διεθνή τουρνουά. Επίσης ο Τζέιμι, αδελφός του Αντι Μάρεϊ, μετρ στο διπλό, πήρε αντίστοιχη διάκριση ως Νο 1 της κατηγορίας του.

Ντούσαν

Ολόκληρη παραφιλολογία αναπτύχθηκε χθες για το αν παραμένει και με ποιες συνθήκες στην ΑΕΚ. Η εξήγηση, προφανώς απλή: δεν εμπλέκεται στις μεταγραφές, αφήνει χώρο για τον τεχνικό διευθυντή (Μαϊστόροβιτς) και λέει τη γνώμη του όταν του ζητηθεί. Το ποδοσφαιρικό κομμάτι το τρέχουν άλλοι. Τόσο ξεκάθαρα.

Οπως πασιφανή είναι το αέναο πάθος καιη αφοσίωσητου Μπάγεβιτς στην ΑΕΚ.