Λίγο πριν από τη μίνι διακοπή του πρωταθλήματος και οι ΠΑΕ ήδη κάνουν σχέδια ενίσχυσής τους. Συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα καθόσον λειτουργεί στο έπαρκο η νοοτροπία «φύγε εσύ, έλα εσύ». Τι και αν ορισμένοι έκαναν μόλις το περασμένο καλοκαίρι πολλές μεταγραφές; Χρήματα να υπάρχουν για να ξοδευτούν και καταστρώνονται νέα πλάνα. Κάπως έτσι, με την έλευση του Ουζουνίδη ο Παναθηναϊκός σχεδιάζει μεταγραφική επίθεση και ψώνια στο χειμερινό παζάρι. Ο κόουτς συνεργάστηκε με τον πρόεδρο και φέρεται να ζήτησε τέσσερις ποδοσφαιριστής, πάντα σε συνάρτηση με όσους θα φύγουν. Αναλυτικότερα, ο Ουζουνίδης επιθυμεί κεντρικό χαφ, μεσοεπιθετικό, κυνηγό για να αγωνίζεται στα… ρεπό του Μπεργκ, και έναν εξτρέμ. Θα δούμε πώς θα κινηθεί ο Αλαφούζος και τι προτίθεται να πράξει, αλλά επί του παρόντος το μείζον είναι να προκύψει αποσυμφόρηση του ρόστερ. Τι εννοούμε; Ο Λεντέσμα και ο Ιμπάρμπο, αν βρουν ομάδα, θα αποχωρήσουν κι ας ήταν ηχηρές κινήσεις του θέρους. Επίσης, ένας εκ των Ιβανόφ ή Σαμπά φεύγει γιατί ο νέος κόουτς επιθυμεί κάτι διαφορετικό στο κέντρο της άμυνας. Οσον αφορά τον Ιβανόφ, είναι γεγονός πως απογοήτευσε με τις επιδόσεις του και πλανάται το ερώτημα, ακόμη και τόσο διάστημα μετά την έλευσή του, γιατί δεν ρωτήθηκε για την αξία του, γιατί δεν είπε τη γνώμη του ο Χρίστο Μπόνεφ, παλιά δόξα της ομάδας. Φυσικά, στις καραμπόλες που παίζουν στον Παναθηναϊκό αυτή την εποχή δεν θα είναι έκπληξη αν δούμε και αποχώρηση Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο ρόλος που έχει μοιάζει άχρωμος –εκτός κι αν αναβαθμιστεί και του δώσουν κάτι με ωραίο αμπαλάζ, αλλά εντελώς αόριστο και γενικό!

Με το μάτι στον Βορρά

Οσον αφορά την ΑΕΚ μην πιστέψετε ότι δεν σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί. Ο Αϊντάρεβιτς, σουηδός μέσος που έμεινε ελεύθερος από την Ερεμπρο, έφτασε στα Σπάτα και αν τα ιατρικά του αποδειχθούν 100% ΟΚ, τότε θα αποκτηθεί. Με συστάσεις, προφανώς, Μαϊστόροβιτς, με δεδομένο ότι ο τεχνικός διευθυντής ασπάζεται το «αυτούς ξέρει, αυτούς εμπιστεύεται». Το τι ψάρια θα πιάσει θα φανεί στο μέλλον αλλά στην ΑΕΚ έχουν παράδοση να τους βγαίνουν παίκτες από τον Βορρά και δη να αποδεικνύονται λαχεία.

Ιντέγε

Ναι, σκόρερ χθες στα Γιάννινα του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού ήταν ο Καρντόσο, αλλά εντύπωση θετική έκανε η αντίδραση του Ιντέγε. Μολονότι ερίζουν για τη θέση του βασικού φορ, πρώτος ήταν που πήγε και έδωσε συγχαρητήρια στον Οσκαρ και αυτό «κάτι λέει» χωρίς καμία αμφιβολία.

Το Ποτάμι

Διοργανώνει συζήτηση – συγκέντρωση φίλων του αθλητισμού την Πέμπτη το βράδυ στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Με ομιλητές τους Γιάννη Πανούση, Γιώργο Μαυρωτά, Μάκη Ασημακόπουλο, Μανώλη Κατσιαδάκη, Χρήστο Αφρουδάκη και Αντώνη Πανούτσο. Ασφαλώς και θα έχει ενδιαφέρον.

Ρονάλντο

Τσάμπιονς Λιγκ, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Euro 2016 και τώρα η Χρυσή Μπάλα. Δύο μήνες πριν γιορτάσει τα 32α γενέθλιά του ζει τις καλύτερες στιγμές της αθλητικής του σταδιοδρομίας. Οπως αναμενόταν, αναδείχτηκε νικητής της φετινής Χρυσής Μπάλας για τέταρτη φορά στην καριέρα του (2008, 2013, 2014, 2016), ξεπερνώντας τους μύθους Κρόιφ, Φαν Μπάστεν, Πλατινί και πλέον υπολείπεται μιας Χρυσής Μπάλας του μεγάλου αντιπάλου του, Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός κατετάγη δεύτερος στην ψηφοφορία των 173 δημοσιογράφων, ενώ τρίτος ήταν ο Γάλλος Αντουάν Γκριεζμάν.