Φορώντας τα κοστούμια τους και παρακολουθώντας με ευλάβεια το ντοκιμαντέρ του Νίκου Τριανταφυλλίδη «90 χρόνια ΠΑΟΚ – Νοσταλγώντας το μέλλον», οι παίκτες του Δικεφάλου, οι οποίοι λίγες ώρες μετά την κλήρωση της φάσης των 32 του Γιουρόπα Λιγκ έδωσαν χθες ραντεβού στον κινηματογράφο για την ιδιωτική προβολή της ταινίας – αφιέρωσης, αποκλείεται να μη… νοστάλγησαν τους εαυτούς τους θριαμβευτές επί της γερμανικής Σάλκε!

«Η Σάλκε επιστρέφει στη –γεμάτη αυτή τη φορά –Τούμπα για το UEFA Europa League. Πρώτο ματς στην έδρα μας στις 16 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός στις 23 Φεβρουαρίου στη Γερμανία» ανάβλυζε προσμονή η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία προφανώς το φυσάει και δεν κρυώνει για τον προ τριετίας αποκλεισμό στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Τη σεζόν 2013-14 ο ΠΑΟΚ είχε επιστρέψει από τη Γερμανία με μια σπουδαία ισοπαλία (1-1 στις 21/8/2013), αλλά ηττήθηκε (2-3 στις 27/8/2013) στη ρεβάνς κεκλεισμένων των θυρών στην Τούμπα και αποκλείστηκε από τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Συνολικά απέναντι σε γερμανικές ομάδες ο ΠΑΟΚ δεν τα πηγαίνει άσχημα, μετρώντας δύο νίκες, τρεις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες.

Μια από αυτές ήταν και η περισινή απόδραση στην έδρα της Ντόρτμουντ (0-1, 10/12/2105), «μια νίκη που μπορεί να μας δώσει έξτρα κίνητρο», σύμφωνα με τον προπονητή του ΠΑΟΚ Βλάνταν Ιβιτς. «Φέτος το ίδιο κάναμε κόντρα στη Φιορεντίνα, δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε απέναντι στις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Οι λόγοι που κάνουν τις γερμανικές ομάδες πολύ δύσκολες αντιπάλους είναι ότι έχουν πιο δυνατό πρωτάθλημα, κάθε εβδομάδα έχουν δυνατά παιχνίδια, ενώ και τα μπάτζετ τους είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τα δεδομένα των ελληνικών ομάδων. Η όλη οργάνωση του γερμανικού ποδοσφαίρου είναι διαφορετική. Πιστεύω πως έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας και θα δώσουμε το 100% για το καλύτερο δυνατό» υποσχέθηκε ο τεχνικός του Δικεφάλου.

Την ίδια στιγμή, ο ομόλογός του στη Σάλκε Μαρκ Βάιντσιρλ, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι αποδέχτηκε την πρόκληση αφήνοντας το συμβόλαιο και τη σιγουριά της Αουγκσμπουργκ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα γίνουν μεγάλες μάχες: «Περιμένω δύο μάχες που θα έχουν ατμόσφαιρα. Ειδικά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ που θα είναι καζάνι. Εκεί θα πρέπει να καταφέρουμε να αντέξουμε». Και αφού ανέφερε την έννοια της αντοχής, πρέπει να τονίσουμε ότι η εικόνα της Σάλκε είναι πολύ διαφορετική στο Γιουρόπα Λιγκ σε σχέση με την Μπουντεσλίγκα, καθώς ολοκλήρωσε τον ευρωπαϊκό όμιλο με πέντε σερί νίκες και μια ήττα στο φινάλε, αλλά δείχνει να υποφέρει ακόμη στο εγχώριο πρωτάθλημα, όπου έχει τη δέκατη θέση με πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και επτά ήττες, οι δύο εξ αυτών στους τελευταίους ισάριθμους αγώνες.