Οι παίκτες δεν παύουν να είναι παιδιά, αλλά το κυριότερο να απολαμβάνουν το παιχνίδι και να κοιτούν κάθε φάση ξεχωριστά λες και κρίνεται σε αυτή ακόμα και ένας τίτλος.

Εξήντα εννέα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε του αγώνα του Ολυμπιακού με την Ούνικς Καζάν, τι και αν η διαφορά ήταν πάνω από 30 πόντους, ο Ντάνιελ Χάκετ έπαιξε την άμυνα της ζωής του κόντρα στον άλλοτε συμπαίκτη του στην Αρμάνι Μιλάνο, Κιθ Λάγκφορντ, ο οποίος με τη σειρά του, πεισμωμένος να αποδείξει την αξία του (καθώς ο Ιταλός με βοήθεια τον είχε κρατήσει άποντο σχεδόν για δύο ολόκληρα δεκάλεπτα!), είχε σκυλιάσει να βάλει μαζεμένους πόντους, όπως και έκανε.

Οσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η ώρα, η στιγμή που λέμε, η οποία ήταν πολύ κακιά για τον άσο του Ολυμπιακού, που πλέον χάνει όλη τη σεζόν!

Ο τραυματισμός του (ολική ρήξη του οπίσθιου μηριαίου) αποδείχθηκε εξαιρετικά σοβαρός και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υποβληθεί και σε επέμβαση, με αποτέλεσμα η χρονιά να έχει τελειώσει άδικα για τον εξολοθρευτή των πρωταθλητών Ελλάδας, ο οποίος είχε ανεβάσει στροφές το τελευταίο διάστημα (κομβική η συμμετοχή του στις δύο μεγάλες εκτός έδρας νίκες της ομάδας του στην Ευρωλίγκα, σε ΟΑΚΑ με Παναθηναϊκό και Πόλη με Νταρουσάφακα), και οι Ερυθρόλευκοι χάνουν ένα πολύτιμο εργαλείο.

Πλέον είναι δεδομένο ότι θα κινηθούν για παίκτη (δεν το έχουν κάνει ακόμα) με το γνωστό σκεπτικό που έχουν τα τελευταία χρόνια, το οποίο δεν συνάδει με το «παίρνουμε απλά για να πάρουμε». Θέλουν έναν παίκτη που να είναι έτοιμος ώστε να μπορεί να βοηθήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα (χθες, που λέει ο λόγος), ενόψει και των δύο κρίσιμων ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου για Ευρωλίγκα και Κύπελλο.

Οι Πειραιώτες έχουν την πολυτέλεια να πάρουν ακόμα και Αμερικανό, αφού από τον δεύτερο γύρο του ελληνικού πρωταθλήματος μπορεί μια ομάδα να έχει και έξι Αμερικανούς (κάτι που ήθελε διακαώς ο Παναθηναϊκός) ενώ στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει θέμα. Το πρόβλημα με την Ευρώπη είναι ότι αν καταλήξουν σε παίκτη που έχει ήδη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα (π.χ. Ζήσης, τυχαίο το παράδειγμα), θα πρέπει να αποκτηθεί λίγο πριν από την Πρωτοχρονιά, μεταξύ του τέλους του πρώτου γύρου (27/12) και των αρχών του δευτερου (5/1).

Δύσκολα θα βρουν παίκτη πάντως να παίζει άμυνα σαν τον Χάκετ, αλλά ίσως να είναι καλύτερος σκόρερ.

Μέσα σε όλα αυτά εγκατέλειψε χθες την προπόνηση ο Πρίντεζης (έσφιξε η μέση του), αλλά θα ταξιδέψει σήμερα στο Κάουνας και θα αποφασιστεί εκεί η συμμετοχή του ή όχι κόντρα στη Ζαλγκίρις.