Ενα από τα χαρακτηριστικά της κλειστής λίγκας είναι η συχνή επανάληψη των αναμετρήσεων με τους ίδιους αντιπάλους.

Προσέξτε: από τη σεζόν 2012-13 η Μπάγερν έχει αντιμετωπίσει την Αρσεναλ σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις σε διπλούς αγώνες. Συνολικά, δηλαδή, έξι φορές. Το ίδιο έχει συμβεί στην τελευταία τετραετία με δύο ακόμα ομάδες, την Μπαρτσελόνα και την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι επαναλήψεις θα συνεχιστούν και φέτος στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως φυσικά θα συμβεί και στις επόμενες φάσεις της διοργάνωσης.

«Ξέρουμε την Αρσεναλ από τα προηγούμενα χρόνια όταν παίζαμε συχνά μαζί τους και έχουμε καλές αναμνήσεις από τις προκρίσεις μας», δήλωσε ο τερματοφύλακας της Μπάγερν Μάνουελ Νόιερ. Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει και πέρυσι, με το ίδιο μάλιστα αλατοπίπερο: «Η Αρσεναλ είναι δυνατή ομάδα και την κατατάσσω μεταξύ των ισχυροτέρων αυτή τη στιγμή».

Στο άλλο γνωστό ζευγάρι, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα Λουίς Ενρίκε έδωσε την προφητεία του λίγα λεπτά πριν την κλήρωση: «Με τη δεύτερη πιο δυνατή». Εννοούσε φυσικά την Παρί Σεν Ζερμέν με την οποία πράγματι κληρώθηκαν οι Καταλανοί.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση επικεντρώνεται στο ασφυκτικό πρέσινγκ των Παριζιάνων στον Μέσι και τον Νεϊμάρ.

Ο παλιός άσος της Μπάρτσα, Πάτρικ Κλάιφερτ, έχει αναλάβει τους τελευταίους μήνες τη θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου στην Παρί και είναι ο άνθρωπος στον οποίον έχει ανατεθεί η δύσκολη αποστολή να πείσει έναν εκ των Νεϊμάρ, Μέσι να μετακομίσει στην Πόλη του Φωτός.

Πριν από μερικές εβδομάδες είχε διαρρεύσει πως ο Κλάιφερτ συναντήθηκε με τον πατέρα του Μέσι, Χόρχε, και του πρότεινε ένα δελεαστικό πακέτο για να αλλάξει φανέλα ο γιος του. Το καλοκαίρι οι Παριζιάνοι είχαν κάνει το ίδιο και με τον Νεϊμάρ, αλλά οι απαιτήσεις του Βραζιλιάνου είχαν κριθεί εξωπραγματικές και το ενδιαφέρον πνίγηκε στα νερά του Σηκουάνα.

«Αν μπορούσα να επιλέξω άλλον αντίπαλο, ευχαρίστως θα το έκανα», δήλωσε ο Κλάιφερτ, διαψεύδοντας ταυτόχρονα πως προσπάθησε να κλέψει το πολυτιμότερο πετράδι από το στέμμα των Καταλανών. Η Μπάρτσα έχει πάρει τον αέρα της Παρί αποκλείοντάς την τις δύο προηγούμενες φορές στα προημιτελικά.

«Δεν αποτελεί εγγύηση αλλά σου προσφέρει σιγουριά το γεγονός ότι τους έχουμε νικήσει και σε προηγούμενα παιχνίδια. Κάθε αναμέτρηση βεβαίως είναι διαφορετική, θα δούμε τι θα γίνει», σχολίασε ο αντιπρόεδρος των Μπλαουγκράνα Ζόρντι Μέστρε.

Η κάτοχος του τίτλου Ρεάλ καλείται να αποκλείσει τη Νάπολι όπως είχε κάνει και τη σεζόν 1987-88, ενώ Μάντσεστερ Σίτι και Μονακό θα διασταυρώσουν για πρώτη φορά τα ξίφη τους.

Τα ζευγάρια: Μάντσεστερ Σ. – Μονακό, Ρεάλ – Νάπολι, Μπενφίκα – Ντόρτμουντ, Μπάγερν – Αρσεναλ, Πόρτο – Γιουβέντους, Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μαδρίτης, Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη – Λέστερ.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν 14-15 και 21-22 Φεβρουαρίου, οι επαναληπτικοί 7-8 και 14-15 Μαρτίου.