Χρυσή Μπάλα και αμφισβήτηση είναι σαν οστό με δέρμα. Πριν στεγνώσει το μελάνι στις σελίδες του περιοδικού «Φρανς Φουτμπόλ», που φιλοξενεί συνέντευξη του νικητή του βραβείου Κριστιάνο Ρονάλντο, δύο ποδοσφαιριστές της Μπάγερν, ο αρχηγός Φίλιπ Λαπ και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αμφισβητούν το αποτέλεσμα.

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα goal.com ο Λαμ υποστηρίζει πως το βραβείο δεν δίνεται στον κορυφαίο παίκτη αλλά στον καλύτερο επιθετικό.

«Δεν είναι η άποψη ενός πικραμένου αμυντικού αλλά η αντικειμενική ανάλυση της στατιστικής». Ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας επισημαίνει πως η Χρυσή Μπάλα δίνεται στον πιο αναγνωρίσιμο παίκτη ο οποίος στο εξής θα μπορούσε να επιλεγεί και μέσω facebook. «Το αποτέλεσμα θα ήταν πιθανόν το ίδιο».

Ο Λαμ χαρακτηρίζει επίσης τη Χρυσή Μπάλα «εμπορικό βραβείο» και προτείνει να αντικατασταθεί από τέσσερα βραβεία που θα δίνονται στους παίκτες ανάλογα τη θέση που αγωνίζονται –τερματοφύλακας, αμυντικός, μέσος, επιθετικός.

Πιο λακωνικός ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, χαρακτήρισε τη διαδικασία «καμπαρέ». Ο Πολωνός έχει κάθε λόγο να είναι πικραμένος, αφού παρά την εντυπωσιακή χρονιά που είχε πέρυσι συγκέντρωσε μόλις τρεις πόντους και κατετάγη στη 16η θέση.

Η Μπάγερν έδειξε έμπρακτα πως συμφωνεί μαζί του επεκτείνοντας το συμβόλαιο του Λέβα μέχρι το καλοκαίρι του 2021 και αυξάνοντας τις ετήσιες απολαβές του στα 15 εκατ. ευρώ.

Παρά τις διαμαρτυρίες, το δίπολο Μέσι – Ρονάλντο δύσκολα θα σπάσει και τα αμέσως επόμενα χρόνια. Ηδη ο Αργεντινός θεωρείται φαβορί για να επανακτήσει τα πρωτεία με δεύτερο τον CR7.

Ο τελευταίος, αφού παραδέχτηκε πως η υπόθεση των Football Leaks που τον εμπλέκει με φοροδιαφυγή 150 εκατ. ευρώ τού μείωσε τη χαρά για τη Χρυσή Μπάλα, είπε πως νιώθει σαν τους ενόχους που έχουν φυλακιστεί. Εριξε επίσης νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης με τον Μέσι λέγοντας πως αν έπαιζαν στην ίδια ομάδα, τότε πιθανόν να είχε αυτός περισσότερες Χρυσές Μπάλες από την Αργεντινό.