Δεδομένων των πιθανών αντιπάλων που βρίσκονταν στην κληρωτίδα, η τουρκική Οσμανλισπόρ είναι από τις καλύτερες που θα μπορούσε να τύχει στον «αδύναμο» στην κλήρωση Ολυμπιακό στις 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Αν μπει όμως κανείς στην ουσία, τα πράγματα είναι απλά: όπως είναι οι πρωταθλητές αυτή τη στιγμή, θα έχουν σοβαρά προβλήματα με την τουρκική ομάδα και δύσκολα θα αποφύγουν για ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι στην έδρα τους το να δεχτούν κάποιο γκολ.

Το οποίο πλέον θα μετράει διπλό, καθώς έχουμε μπει στη νοκ άουτ φάση των ομίλων.

Συνεπώς το αν θα έχει κάποιες σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης ο Ολυμπιακός εξαρτάται σε μεγάλο (αν όχι στο μέγιστο) βαθμό από τη διοίκησή του και το πώς θα κινηθεί στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι, όχι μόνο σε (απαραίτητες) προσθήκες αλλά και στην πιθανή πώληση παικτών.

Ο Πάουλο Μπέντο με την τοποθέτησή του στο κανάλι της ομάδας στο YouTube παραδέχτηκε πως «πρόκειται για μια δυνατή ομάδα που για να βρεθεί στην πρώτη θέση του ομίλου της, έπρεπε κυρίως να κερδίσει τη Βιγιαρεάλ, καθώς αυτός ήταν ο κυριότερος αντίπαλος της. Και το κατάφερε, δεν έχασε καμία φορά από τους Ισπανούς. Επίσης έχει δύσκολη έδρα, συνεπώς εμείς πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι και να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι το πρώτο παιχνίδι γίνεται στην έδρα μας».