14/12/2016

Τα τελευταία χρόνια η ανάγκη παροχής υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας σε παιδιά και εφήβους με απειλητική για τη ζωή ασθένεια, αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο στη χώρα μας. Καθώς ανατρέπονται μύθοι και προκαταλήψεις σχετικά με τη σοβαρή αρρώστια και το θάνατο, αναπτύσσονται ταυτόχρονα νέες προοπτικές συνεργασίας στο χώρο της υγείας με στόχο την εξασφάλιση συνθηκών που επιτρέπουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής για το παιδί και την οικογένειά του.

Στο πλαίσιο αυτό, το επιστημονικό σωματείο «Ελληνική Εταιρεία για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων», η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Μέριμνα» και η ένωση «Μαζί για το Παιδί», τρεις φορείς αφιερωμένοι σε παιδιά που βιώνουν μεγάλες προκλήσεις ζωής, διοργανώνουν το 3ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας με θέμα: «Παιδιατρική Ανακουφιστική Φροντίδα: Δικαίωμα στην ποιότητα ζωής” το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens, στην αίθουσα Ballroom I & II. Ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και οικογένειες θα συμβάλλουν με τις εισηγήσεις τους σε ένα γόνιμο διάλογο με στόχο την εξασφάλιση και στη χώρα μας των συνθηκών εκείνων που προάγουν την ποιότητα ζωής, η οποία αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού που μεγαλώνει με μια απειλητική για τη ζωή ασθένεια, αλλά και ευθύνη όσων συμμετέχουν στη φροντίδα του.

Το συμπόσιο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές κ.α.), εκπαιδευτικούς, ειδικούς παιδαγωγούς, φοιτητές και στο ευρύτερο κοινό.

Θα χορηγηθούν 6 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης (CME-CPDcredits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και 3 μονάδες συνεχιζόμενης νοσηλευτικής εκπαίδευσης από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος.