14/12/2016

Αν και ο αριθμός των vegans στην Ελλάδα αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, μέχρι τώρα όσοι δεν ήθελαν ζωικά τρόφιμα στο πιάτο τους δεν είχαν πολλές επιλογές αν ήθελαν να φάνε έξω.

Συγκεκριμένα δεν είχαν καμία.

Μόνο κάποια vegetarian μαγαζιά ή στην καλύτερη περίπτωση vegan friendly. Δηλαδή με κάποια ελάχιστα πιάτα που να είναι πραγματικά vegan.

Για να μην μιλήσουμε βέβαια για όσους δε δεν τρώνε γλουτένη. Εκεί τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα καθώς το ενδεχόμενο να βρουν κάτι που να ανταποκρίνεται στις διατροφικές τους ανάγκες είναι σχεδόν μηδενικό.

Ευτυχώς, όλα αυτά είναι πλέον παρελθόν. Στην Ελλάδα της κρίσης και της απαισιοδοξίας κάποια άτομα εξακολουθούν να προσπαθούν! Με πολύχρονη πείρα στη fusion και μακροβιοτική κουζίνα δυο σεφ αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα πραγματικά ξεχωριστό πολυχώρο – εστιατόριο.

Στο Λάιμ Bistrot θα μπορείτε να γευτείτε πραγματικά ξεχωριστές vegan και ταυτόχρονα gluten free γεύσεις. Στην οδό Δεκελέων 23 στο Γκάζι, πολύ κοντά στον σταθμό Κεραμεικό του μετρό, θα δοκιμάσετε πιάτα που δεν θα σας ενθουσιάσουν απλά αλλά θα σας μαγέψουν.

Δεν πρόκειται για υπερβολή. Στόχος άλλωστε των δημιουργών του δεν είναι να απευθυνθούν μόνο στο vegan κοινό της Αθήνας. Όπως λένε χαρακτηριστικά, “Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ εύκολο. Αντιθέτως, σκοπός μας είναι τα πιάτα μας να ενθουσιάζουν εξίσου vegans αλλά και κρεοφάγους”.

Βέβαια η ιδιαιτερότητα του Λάιμ Bistrot δεν περιορίζεται μόνο στις φανταστικές γεύσεις που προσφέρει. Αντιθέτως όλη φιλοσοφία του περιστρέφεται γύρω από τα οικολογικά υλικά, τα οργανικά προϊόντα αλλά και την στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Όπου είναι δυνατόν οι Έλληνες παραγωγοί και προμηθευτές έχουν πάντοτε προτεραιότητα.

Σε τελική ανάλυση τα τοπικά προϊόντα είναι εκείνα που έχουν υποστεί την λιγότερη ταλαιπωρία κατά την μεταφορά τους αλλά και έχουν διατηρήσει στο ακέραιο τα θρεπτικά τους συστατικά. Επιπλέον η ρύπανση του περιβάλλοντος που συνεπάγεται η χρήση προϊόντων από τις γύρω περιοχές ή τουλάχιστον τον ελλαδικό χώρο είναι πάντοτε πολύ μικρότερη απ’ ό,τι εκείνη των εισαγόμενων.

Είτε λοιπόν είστε vegan ή άτομο που δεν τρώει γλουτένη, είτε αγαπάτε το περιβάλλον και τον τόπο μας, είτε απλώς θέλετε να δοκιμάσετε εντελώς ξεχωριστές γεύσεις, το Λάιμ Bistrot θα γίνει το αγαπημένο σας στέκι.

λάιμ bistrot
https://www.facebook.com/<WBR id=x_yui_3_16_0_ym19_1_1481722864802_32968>limebistro23
Δεκελέων 23, Γκάζι
Ώρες λειτουργίας 16.00 – 23.30