Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, στις 11 το πρωί, αρχίζει ένα ταξίδι σε οκτώ χώρες που συνδέονται με το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνική Ραδιοφωνίας για να μεταδώσουν, μέσω της EBU, το καθιερωμένο μουσικό ολοήμερο αφιέρωμα της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δημόσιων Ραδιοτηλεόρασεων στα Χριστούγεννα.

Στις 11.00 το Τρίτο πρόγραμμα θα συνδεθεί με τον Καναδά, και από την εκπομπή της Άννας Σακαλή θα μεταδοθούν χριστουγεννιάτικα έργα από την Αναγέννηση και το μπαρόκ, ενώ στις 12.00 θα μεταδοθεί από την Ισπανία, η χριστουγεννιάτικη καντάτα «El Nostre Nadal» του Francesc Civil I Castellvi.

Στις 13.00 η ραδιοφωνική παραγωγός Αλεξάνδρα Γιαλίνη θα «ταξιδέψει » τους ακροατές της ΕΡΑ στη Σαξονία με χριστουγεννιάτικη μουσική για όργανο και στη συνέχεια (14.00) θα γίνει σύνδεσει με την Ουγγαρία, για να μεταδοθούν ύμνοι και ψαλμοι των Arvo Part, Zoltan Kodaly, Javier Busto και Max Reger.

Στις 18:00, το ταξίδι συνεχίζεται με τη Λήδα Δημητρίου να ξεναγεί στην Εσθονία από όπου θα μεταδοθούν παραδοσιακά θρησκευτικά τραγούδια και χορωδιακά των Toivo Tulev και Tonu Korvits και στις 19:00 θα κανει στάση στη Βουλγαρία για να ακουστούν χριστουγεννιάτικες μουσικές των Hristov, Popov, Nedyalkov, Verdi, Faure και Mozart.

Στους δύο τελικούς προορισμούς του χριστουγεννιάτικου μαραθωνίου της EBU θα οδηγήσει τους ακροατές η Τζουλιέττα Καρόρη: στην Τσεχία από τις 20:00 για να ακούσουμε έργα των Locatelli, Vivaldi, Brescianello, Telemann και Corelli και στη Σουηδία στις 21:00-22:00 για να ακούσουμε μία συναυλία με τίτλο «December Reflections».