Επιασαν, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, τόπο οι φωνές από παράγοντες του τουρισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Βόρειας Ελλάδας ότι αν τα έργα ανακατασκευής του βασικού διαδρόμου του αεροδρομίου Μακεδονία αρχίσουν τον Ιανουάριο του 2017 θα τινάξουν στον αέρα όλη την τουριστική σεζόν.

Κάπως έτσι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε ότι η έναρξη των εργασιών μετατίθεται για τον Οκτώβριο, δηλαδή εκτός της τουριστικής σεζόν, ούτως ώστε να μη μειωθεί ο ρυθμός των αεροπορικών αφίξεων και υπάρξει πρόβλημα στην ασφάλεια των πτήσεων.

Οπως λέει το υπουργείο, είχε προηγηθεί αίτημα της παραχωρησιούχου Fraport και διαπραγματεύσεις αρκετών εβδομάδων. Και ο άγιος φοβέρα θέλει.

Τίμησαν τον Μίκη

Το μεγάλο βραβείο θεάτρου παρέδωσε στον Μίκη Θεοδωράκη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τιμώντας την 70χρονη προσφορά και διαδρομή του στη μουσική και στον πολιτισμό.

Ο δήμαρχος επισκέφθηκε τον πολυαγαπημένο δημιουργό στο σπίτι του και του παρέδωσε ο ίδιος το μεγάλο βραβείο θεάτρου της Ενωσης Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Η συνάντηση κράτησε πάνω από μιάμιση ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Μίκης, με τον γνωστό γλαφυρό τρόπο του όπως έλεγαν συνεργάτες του δημάρχου, διηγήθηκε γνωστά και άγνωστα γεγονότα που σημάδεψαν τα ελληνικά μουσικά και θεατρικά δρώμενα, πρόσωπα που επηρέασαν την πορεία του, καθώς και το παράλληλο ενδιαφέρον του για τα πολιτικά πράγματα.