Από χθες αχάραγα ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ξεκινήσει περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Λέω αχάραγα γιατί πρώτος σταθμός ήταν η Ιχθυόσκαλα της Καβάλας. Μετά πήγε στο ΤΕΙ της πόλης και το μεσημέρι βρισκόταν στην Ξάνθη, ενώ για σήμερα το πρόγραμμά του έχει Κομοτηνή και Διδυμότειχο –παρεμπιπτόντως να σας πω ότι εκεί, στο Διδυμότειχο, έχει κάνει φαντάρος.

Γενικώς, είδε και θα δει πολύ κόσμο, εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Περιφέρειας και της Αυτοδιοίκησης, της στρατιωτικής ηγεσίας και της Εκκλησίας.

Εγώ όμως από το φωτογραφικό υλικό που έχει δώσει στη δημοσιότητα –γιατί αν θυμάστε έχει αποφασίσει να ανεβάζει σε πραγματικό χρόνο ενσταντανέ από τις περιοδείες του τόσο στον λογαριασμό του στο Ιnstagram όσο και σε αυτόν του κόμματος –έχω ξεχωρίσει αυτή τη φωτογραφία από την Ιχθυόσκαλα, την ώρα που παρακολουθεί τους τόνους «να φορτώνονται για να ταξιδέψουν για Ιαπωνία». Ισως γιατί τα ψάρια έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί από το κόμμα σε διάφορα λόγκο, ίσως γιατί όπως έμαθα κι ο Σταύρος είναι ψάρι στο ζώδιο.

Η προειδοποίηση στον Τσίπρα

Κατά τα λοιπά να σας πω ότι προειδοποίησε «τον κ. Τσίπρα» την Πέμπτη στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ που θα συζητηθεί και η σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ «να είναι πολύ προσεκτικός και να μη διακινδυνεύσει το ναυάγιο της συμφωνίας που έχει κάνει η Ευρωπαϊκή Ενωση με την Τουρκία για το Μεταναστευτικό και για το Προσφυγικό. Οι άλλες χώρες μιλάνε και λίγο εκ του ασφαλούς, αλλά αν καταρρεύσει η συμφωνία της Ευρώπης με την Τουρκία αυτή που θα πληρώσει το μεγάλο κόστος είναι η χώρα μας».

Και φυσικά βρήκε χρόνο και για ένα ειρωνικό τιτίβισμα με αφορμή το άρθρο του Πολ Τόμσεν. «Αποκηρύσσει ο #Τομσεν τη λιτότητα και την υπογράφει ο Αλέξης! Τι άλλο μας επιφυλάσσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;» έγραψε.