Τώρα που πλησιάζουν οι άγιες μέρες, το μυαλό μου έτρεξε στα 15.000 παιδάκια που ταΐζει ο Παππάς με τα λεφτά των ολιγαρχών από τις τηλεοπτικές άδειες.

Τρομοκρατήθηκα!

Διότι σκέφτηκα: λες τώρα που οι άδειες κι ο Παππάς πήγαν φούντο, να μείνουν τα παιδάκια νηστικά;

Ευτυχώς η φιλάνθρωπος αλλά και προνοητική κυβέρνηση είχε πάρει τα μέτρα της.

Ετσι, από τις 23 Οκτωβρίου και πριν ακόμη την απόφαση του ΣτΕ, ο Πρωθυπουργός είχε αποσαφηνίσει ότι δεν γίνεται «να επιστραφούν από τα δημόσια ταμεία 258 εκατομμύρια που έχουν ήδη αξιοποιηθεί σε κοινωνικές δράσεις, νοσοκομεία, σχολές, παιδικούς σταθμούς».

Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι «αξιοποίησαν» (δηλαδή μοίρασαν…) τα λεφτά πριν καν τα εισπράξουν. Μπράβο τους! Κι έτσι τα 15.000 νηστικά παιδάκια του Παππά θα περάσουν γιορτές με ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι τους.

Η άλλη εξήγηση είναι ότι ο Πρωθυπουργός μάς δούλευε ψιλό γαζί όταν μοίραζε λεφτά που δεν είχε, αλλά δεν το πιστεύω. Πότε άλλοτε το έχει ο άνθρωπος κάνει για να το κάνει και τώρα;

Εδώ στις 5 Δεκεμβρίου η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε στο Eurogroup ότι «ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3,5% του ΑΕΠ που έχει τεθεί για το 2018 πρέπει να διατηρηθεί και μεσοπρόθεσμα». Και πανηγύριζε για την «εθνική επιτυχία».

Αλλά τρεις μέρες αργότερα κι αφού τους την έπεσε η αντιπολίτευση, δήλωνε ότι δεν δέχεται εκείνο με το οποίο συμφώνησε τρεις μέρες προηγουμένως.

Κι όταν ο Τόμσεν και το ΔΝΤ τους κρέμασαν στα μανταλάκια γι’ αυτό που συμφώνησαν, έβαλαν τις τσιρίδες επειδή τους έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη.

«Ψέματα!» φωνάζουν – διαψεύδοντας την απόφαση του Eurogroup που οι ίδιοι συνυπέγραψαν.

Διότι τελικά και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι σούργελο η κυβέρνηση. Απλώς όλοι οι άλλοι λένε ψέματα. Εξαιρουμένου του Καμμένου που εκτός από Μπούλης είναι και Λογοτιμήτης – η κουβέντα του, ευαγγέλιο…

Κι έτσι υποσχέθηκαν από τη Νίσυρο μαζί με τον Πρωθυπουργό να βάλουν «ρήτρα νησιωτικότητας» στο Σύνταγμα – η οποία υπάρχει στο άρθρο

101/4 του Συντάγματος από το 2001!

Πράγμα που αποδεικνύει ότι βρέθηκε η μοναδική κυβερνητική υπόσχεση που συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες υλοποίησης εφόσον έχει ήδη υλοποιηθεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια.

Αλλά έτσι είναι αυτοί οι άνθρωποι.

Κιμπάρηδες – μοιράζουν τα λεφτά των άλλων πριν καν τα εισπράξουν…

Αξιόπιστοι – ποτέ δεν ξέρεις τι συμφώνησαν, ούτε καν οι ίδιοι…

Κι ακούραστοι όταν πρόκειται για το καλό του λαού – κάνουν τη διαδρομή Λέσβο – Μυτιλήνη ούτε ένα τσιγάρο δρόμο…