Ιδιαιτέρως σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε για τον Πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Με αφορμή την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα σε Νίσυρο και Τήλο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε πως καλό θα ήταν να είχε επισκεφθεί και την Κω προκειμένου να διαπιστώσει το πώς ζουν οι άνθρωποι μέσα στα hotspots και πώς αντιδρά η τοπική κοινωνία.

«Οι συνθήκες διαμονής είναι επιεικώς άθλιες, σε ένα δωμάτιο μπορεί κανείς να βρει και δέκα ανθρώπους να ζουν. Το μέγα όμως πρόβλημα είναι γιατί να δημιουργηθούν αυτές οι συνθήκες στα νησιά μας, όπου ο τουρισμός ανθούσε, και ποια θα είναι η επίλυση του προβλήματος» είπε ο Κρεμαστινός και επιτέθηκε κατά του Πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι εφαρμόζει «τακτική Χότζα» για τα προβλήματα του Αιγαίου.

«Δυστυχώς, πρέπει να δεχθούμε ότι ο Πρωθυπουργός εμφανίζει τακτική Ναστραντίν Χότζα, ο οποίος αφού έβαλε όλα τα ζώα της αυλής μέσα σε ένα δωμάτιο και οι συνθήκες για τον ιδιοκτήτη ήταν αφόρητες, ο Ναστραντίν Χότζας έβγαλε από μέσα μερικές κότες και άφησε τα γαϊδούρια, τις αγελάδες, τις κατσίκες και έπειτα ρώτησε τον ιδιοκτήτη: “Δεν είσαι τώρα καλύτερα;”. Ο ιδιοκτήτης απάντησε: “Ναι, είμαι τώρα καλύτερα”. Ο Ναστραντίν Χότζας γύρισε προς τον κόσμο και είπε: “Είδατε τι κάνω εγώ για να βοηθήσω τον άνθρωπο;”» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.