Ο Αντόνιο Κόντε υποστήριξε την παραμονή του αγώνα με την Σάντερλαντ πως δεν φανταζόταν ότι η Τσέλσι θα σημείωνε εννέα σερί νίκες, καθώς η Πρέμιερ Λιγκ είναι πολύ δυνατό πρωτάθλημα. «Τώρα πιστεύω πως μπορούμε να διευρύνουμε το σερί» πρόσθεσε και οι παίκτες της Τσέλσι έσπευσαν να τον επιβεβαιώσουν. Με το χθεσινό 1-0 στο Στάδιο του Φωτός, η Τσέλσι έφτασε τις δέκα συνεχόμενες νίκες και το πιο σημαντικό, έχει ήδη αέρα έξι βαθμών από Λίβερπουλ και Αρσεναλ που είναι στη δεύτερη θέση. Το γκολ για την ομάδα του Αντόνιο Κόντε σημείωσε ο Σεσκ Φάμπρεγας (40′).

Ο Ανταμ Λαλάνα απέδειξε ακόμα μία φορά πως είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης της Λίβερπουλ από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στο Ανφιλντ ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο άγγλος διεθνής είχε δύο γκολ και μία ασίστ (στον Οριγκί) στο επιβλητικό (εκτός έδρας) 3-0 επί της Μίντλεσμπρο. Ηταν η πρώτη νίκη της Λίβερπουλ στο Ριβερσάιντ ύστερα από 14 χρόνια.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με το ένατο γκολ του στην Πρέμιερ Λιγκ έδωσε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη νίκη στο Σέλχαρστ Παρκ επί της Κρίσταλ Πάλας (2-1). Ο Πογκμπά είχε ανοίξει το σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου και έδωσε την ασίστ στον σουηδό επιθετικό για το 2-1 στο 88′. Η Κρίσταλ Πάλας είχε ισοφαρίσει με τον Μακ Αρθουρ (66′). Να σημειώσουμε ότι η Γιουνάιτεντ έφτασε με καθυστέρηση στο γήπεδο λόγω της μεγάλης κίνησης στους δρόμους του Λονδίνου. Ηταν η τρίτη φορά τους τελευταίους οκτώ μήνες που η αποστολή της Γιουνάιτεντ καθυστερεί να φτάσει σε γήπεδο του Λονδίνου.

Η Μάντσεστερ Σίτι επέστρεψε στις νίκες ύστερα από δύο συνεχόμενες ήττες. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα νίκησε στο Ετιχαντ τη Γουότφορντ 2-0 με τα γκολ των Ζαμπαλέτα και Σίλβα.

Η Εβερτον εντυπωσίασε καθώς νίκησε προχθές 2-1 την Αρσεναλ! Ο Αρσέν Βενγκέρ έκανε παράπονα για τη διαιτησία του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, αλλά ο τεχνικός της Εβερτον Ρόναλντ Κούμαν είχε έτοιμη την απάντηση: «Δεν εκπλήσσομαι. Είναι η τρίτη φορά που νικάω ως προπονητής την Αρσεναλ και κάθε φορά φταίει ο διαιτητής». Ο Κούμαν νίκησε τον Βενγκέρ τις δύο τελευταίες χρονιές, ως προπονητής της Σαουθάμπτον.

Αλλα αποτελέσματα: Γουέστ Χαμ – Μπέρνλι 1-0, Γουέστ Μπρομ – Σουόνσι 3-1, Στόουκ – Σαουθάπτον 0-0, Τότεναμ – Χαλ 3-0, Μπόρνμουθ – Λέστερ 1-0.

Βαθμολογία (16 αγώνες): Τσέλσι 40, Λίβερπουλ και Αρσεναλ από 34, Σίτι 33, Τότεναμ 30, Γιουνάιτεντ 27.