Τεχνικοί διευθυντές χωρίς ρόλο

Η μόδα, ως γνωστόν, περνάει. Το βλέπουμε και με τους τεχνικούς διευθυντές που τη μία πιάνουν δουλειά στις ελληνικές ΠΑΕ και την επομένη λύνουν τη συνεργασία τους. Αν κοιτάξει κάποιος τι συμβαίνει στην Ευρώπη, διαπιστώνει ότι οι ομάδες εμπιστεύονται στελέχη σε αυτή τη θέση επί σειρά ετών. Τότε, γιατί στα μέρη μας φεύγουν σχετικά σύντομα; Ελάχιστοι μακροημέρευσαν και αν συνέβη αυτό, το είδαμε μόνο στις λεγόμενες μικρομεσαίες ΠΑΕ. Προφανώς, η απάντηση έχει να κάνει με τη νοοτροπία των προέδρων. Είτε γουστάρουν να κάνουν οι ίδιοι κουμάντο στις μεταγραφές είτε στο μυαλό τους επικρατεί σύγχυση αναφορικά με το τι ακριβώς ζητούν από τον τεχνικό διευθυντή. Καλό σκάουτινγκ και προτάσεις για παίκτες ή μήπως έναν μπαμπούλα για να κρατηθούν τα αποδυτήρια; Κυρίως, όμως, πρέπει να αποφασίσουν να δώσουν χρόνο σε έναν άνθρωπο να «τρέχει» το μαγαζί και να κινείται με βάση τους όρους της αγοράς και με οικονομοτεχνικές γνώσεις. Οσο δεν βρίσκουν τέτοιο άτομο τόσο θα αναλώνονται σε άσκοπες, όπως αποδεικνύεται, προσθαφαιρέσεις στο δυναμικό της ομάδας.

Πρίντεζης

Είναι τραυματίας, αλλά πιθανότερο θεωρείται πως θα αγωνιστεί κόντρα στη Ζαλγκίρις στο αποψινό ραντεβού. Μάλιστα, αν παραστεί ανάγκη, ο διεθνής φόργουορντ ακόμη και ένεση θα κάνει. Οπλο του Σφαιρόπουλου, παίκτης που δεν αντικαθίσταται εύκολα στον Ολυμπιακό.

Αποχώρηση

Σκόνη μπόλικη σήκωσε η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μέσω της οποίας είπε «αντίο» στη Σπάρτη. Αναφέρθηκε σε «αχαριστία» από πλευράς κόσμου και αυτό έχει να κάνει, σύμφωνα με την άποψη του παράγοντα, με το γεγονός ότι δεν συντάχθηκαν μαζί του οι οπαδοί μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε πρόσφατα ενόψει του σημερινού ματς με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο. Ο χρόνος, πάντως, που έσκασε αυτή η είδηση μάλλον αιφνιδίασε αρκετούς.

Δίκες

Χωρίς μάρτυρα παρουσιάστηκε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην εκδίκαση της προσφυγής του αθλητίατρου Σταύρου Χάντζου εναντίον της, ο οποίος ζητά τη νόμιμη αποζημίωση για τα 19 χρόνια που εργαζόταν στον Παναθηναϊκό, από όπου απολύθηκε πέρυσι το καλοκαίρι.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν ολιγόλεπτη καθώς η πλευρά του Παναθηναϊκού δεν παρουσίασε μάρτυρα, ενώ ζήτησε νέα αναβολή διότι όπως τόνισε την ίδια ώρα εκδικαζόταν σε άλλη αίθουσα της Ευελπίδων άλλη δίκη. Ο πρόεδρος δεν έδωσε τρίτη αναβολή και μόλις ο δικηγόρος του Σταύρου Χάντζου, ειδικός εργατολόγος Γιώργος Ξυνογαλάς, εξέτασε τον μάρτυρα της πλευράς του γιατρού, η διαδικασία ολοκληρώθηκε. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

Δανεικός

Είναι ωραίες ιστορίες αυτές που προκύπτουν με όσους παίζουν δανεικοί σε κάποια ομάδα. Χθες, ο Γιαννιτσάνης έβαλε γκολ με τη φανέλα των Τρικάλων και αποκλείστηκε η Λάρισα, που είναι η ομάδα του! Χαμός. Με την ΑΕΛ να υποστηρίζει ότι δεν έπρεπε να αγωνιστεί ο ποδοσφαιριστής γιατί υπήρχε συμφωνία. Κι αν ήθελε ο ίδιος να παίξει για να «δείξει»;