Από τις 40 απουσίες λόγω τραυματισμού, η απουσία του Μίλος Τεόντοσιτς είναι εκείνη που αποδεικνύει με τον πιο εύγλωτο τρόπο ότι οι ομάδες, οι προπονητές, οι γυμναστές και τα ιατρικά επιτελεία οφείλουν να προσαρμοστούν σε νέα δεδομένα.

Αν οι τραυματισμοί των Γκιστ, Χάκετ, Ρίβερς είναι τρανταχτά παραδείγματα για τις επιπτώσεις της καταπόνησης που προκύπτει από το νέο format της Euroleague και τους συνεχείς αλλά και σκληρούς αγώνες, η απουσία του σέρβου σουπερστάρ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δείχνει το ίδιο νόμισμα από τη διαφορετική πλευρά.

Ο Τεόντοσιτς, που, όπως ανακοίνωσε η ΤΣΣΚΑ την περασμένη εβδομάδα, αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί στα εναπομείναντα ματς του 2016, δεν υπέστη τραυματισμό! Ο Δημήτρης Ιτούδης, προπονητής της ομάδας, είναι λοιπόν ο πιο κατάλληλος άνθρωπος για να μιλήσει για τη διαχείριση των παικτών εξαιτίας των πολλών αγώνων. «Προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε και τον Ντε Κολό και τον Τεόντοσιτς. Οταν ήρθαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έπειτα από ένα φορτωμένο καλοκαίρι του οποίου είχε προηγηθεί μια σκληρή σεζόν, προσπαθήσαμε να τους ξεκουράσουμε. Το επιχειρήσαμε στους αγώνες της VTB. Ομως και ο Ντε Κολό τραυματίστηκε και με τον Μίλος έχουμε τώρα πρόβλημα».

Ο κορυφαίος προπονητής για τη χρονιά που τελειώνει θεωρεί πως το νέο καλαντάρι είναι ο λόγος για τους συχνούς και πολλούς τραυματισμούς. Είναι κατηγορηματικός. «Δεν υπάρχει αμφιβολία. Οι αθλητές αυτοί είναι συνεχώς σε δράση. Το πρόγραμμά τους δεν συγκρίνεται με κανενός άλλου. Το καλαντάρι είναι σκληρό για τα παιδιά αυτά» λέει ο Δημήτρης Ιτούδης και εξηγεί για τον Τεόντοσιτς και τη διαχείρηση της κατάστασης από τους προπονητές.

«Είχε κάποιους μικροτραυματισμούς. Ενοχλήσεις. Παρουσιάστηκε μια ευαισθησία στον αχίλλειο τένοντα και οι γιατροί μας συνέστησαν να μην το ριψοκινδυνεύσουμε. Ετσι αποφασίσαμε να τον αφήσουμε να ξεκουραστεί. Αυτή την εβδομάδα κάναμε, για δεύτερη φορά φέτος, αιματολογικές εξετάσεις για να ελέγξουμε την κατάσταση. Αναλόγως θα πορευτούμε. Είναι κι αυτό αναγκαίο να συμβαίνει πιο συχνά. Οι έλεγχοι είναι περισσότεροι για να ξέρουμε τι γίνεται και πώς πρέπει να διαχειριστούμε τους αθλητές».