Δυσκολεύεται να βρει υποστηρικτές το νέο σύστημα βοήθειας των διαιτητών μέσω των βίντεο – ριπλέι (VAR) που εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε διεθνή διοργάνωση, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Και στον δεύτερο ημιτελικό, που βρήκε νικήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0 επί της Αμέρικα, το VAR προκάλεσε σύγχυση με την κατακύρωση του γκολ του Ρονάλντο στις καθυστερήσεις (500ό στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο) από τον παραγουανό διαιτητή Ενρίκε Κάσερες, αν και αρχικά ο ρέφερι το είχε ακυρώσει ως οφσάιντ.

Ο κορυφαίος παίκτης του ημιτελικού Λούκα Μόντριτς εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το VAR γιατί προκαλεί κομφούζιο. «Είναι μια καινοτομία αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν μου αρέσει. Ελπίζω να μη συνεχίσουν με αυτό το σύστημα γιατί αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο» τόνισε.

Μαζί του συμφώνησε και ο προπονητής του Ζινεντίν Ζιντάν. «Αν ζητάτε την προσωπική μου εντύπωση, προκαλεί προβλήματα. Ομως από τη στιγμή που είναι πολιτική της FIFA, πρέπει να τη συνηθίσουμε. Δεν έχουμε τη δύναμη να αποφασίσουμε. Ισως βοηθήσει να γίνουν τα πράγματα πιο ξεκάθαρα και διαφανή».

Στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων της Κυριακής η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει την έκπληξη της διοργάνωσης Κασίμα Αντλερς.

Δημοσίευμα της «Μπιλντ» αναφέρει, στο μεταξύ, πως η Ρεάλ έχει ψηλά στη λίστα με τους υποψήφιους αντικαταστάτες του Πέπε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο.