Σε κάθε επιστροφή του σπουδαίου Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ, το κλειστό γήπεδο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων έχει διαφορετική ατμόσφαιρα από κάθε άλλο ματς. Η παρουσία του ανθρώπου που έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο για τη δημιουργία της καλύτερης ομάδας στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού μαγνητίζει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και ενθουσιασμένος σπεύδει στο Νίκος Γκάλης για να αποδώσει τις δέουσες τιμές στον αγαπημένο Ζοτς, αλλά και να σπρώξει τους Πράσινους σε μια, πάντα, σημαντική νίκη επί της Φενέρμπαχτσε.

Απόψε (21.45, Novasports2) το κλίμα στο ΟΑΚΑ θα είναι ακόμη πιο ενθουσιώδες, καθώς από χθες το μεσημέρι ο Αλεσάντρο Τζεντίλε θεωρείται παίκτης του Παναθηναϊκού. Η προσθήκη του ιταλού άσου που έχει ζήσει μεγάλες στιγμές στο γήπεδο του Παναθηναϊκού παρακολουθώντας τον πατέρα του, Φερντινάντο Τζεντίλε, να αγωνίζεται στους Πράσινους, προκάλεσε έκσταση στους οπαδούς του «εξάστερου». Ο πατέρας Τζεντίλε ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της αναγέννησης του Παναθηναϊκού (1998-2001) και στο πρόσωπο του Τζεντίλε τζούνιορ ο κόσμος της ομάδας βλέπει ακριβώς το ίδιο. Εναν παίκτη, με ποιότητα, ισχυρή προσωπικότητα και προσόντα που μπορούν να βοηθήσουν τη νέα αναγέννηση του ΠΑΟ.

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν χρειαζόταν παίκτη στις θέσεις που αγωνίζεται ο Τζεντίλε, η παρουσία του οποίου αναβάλλει για άλλους έξι μήνες τουλάχιστον την προώθηση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Επίσης, ο ιταλός παίκτης, είναι γνωστό σε όλη την κοινωνία του μπάσκετ ότι έχει ιδιόρρυθμο και δύστροπο χαρακτήρα. Κάτι που έκανε την Αρμάνι Μιλάνο να φθάσει στο σημείο να τον καθαιρέσει από αρχηγό το περασμένο καλοκαίρι και τώρα να αποφασίσει να τον δανείσει ακόμη και σε ανταγωνιστική ομάδα! Προφανώς ο ισπανός προπονητής εκτίμησε την ποιότητα του Τζεντίλε, το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του και ποντάρει στο γεγονός ότι ο 24χρονος σε ένα περιβάλλον άγνωστο προς αυτόν θα τιθασεύσει τον χαρακτήρα του. Είναι βέβαιο ότι ο Πασκουάλ ήδη θα του έχει μιλήσει και θα του έχει καταστήσει σαφές πως η ευκαιρία που του δίνει ο Παναθηναϊκός είναι ίσως η τελευταία για να μη χαθεί ως παίκτης!

Φυσικά, χθες στο ΟΑΚΑ ο προπονητής των κυπελλούχων απέφυγε να μιλήσει για την προσθήκη του Τζεντίλε, επιχειρώντας να στρέψει την προσοχή όλων αποκλειστικά και μόνο στο δύσκολο ματς με τη Φενέρ. «Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τέτοια θέματα. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο παιχνίδι με τη Φενέρ, γιατί είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Ισως θα μιλήσουμε στο μέλλον για τέτοια θέματα. Τώρα όμως σκεφτόμαστε μόνο τη Φενέρμπαχτσε».