Ανεβάζοντας ταχύτητα το τελευταίο δεκάλεπτο ο «μισός» Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη στο Κάουνας επί της Ζαλγκίρις (88-75) και παραμένει στο γκρουπ των πρωτοπόρων της Ευρωλίγκας πιάνοντας τη Ρεάλ (8-4). Τι και αν δεν έπαιζε ο Χάκετ, τι και αν τραυματίστηκε ξανά ο Γιώργος Πρίντεζης (σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική) ο οποίος ήταν συγκλονιστικός παίζοντας με πρόβλημα στη μέση, τι και αν αποβλήθηκε με πέντε φάουλ ο Ερικ Γκριν.

Οι πρωταθλητές έδειξαν χαρακτήρα και με απίστευτη ωριμότητα και ομαδικότητα, ιδιαίτερα το τελευταίο δεκάλεπτο, έφτασαν σε ένα μεγάλο «διπλό».

«Πολύ σημαντική νίκη με πολλούς πρωταγωνιστές και μην ξεχνάμε τους παίκτες, που μπορεί να μη φαίνεται η δουλειά τους στο χαρτί της στατιστικής. Απλώς ταπεινότητα και το κεφάλι κάτω, γιατί δεν έχουμε χρόνο ούτε για προπόνηση, με το επόμενο παιχνίδι να ακολουθεί. Το μυαλό όλων μας είναι στον Γιώργο και ελπίζουμε να μην έχει κάτι σοβαρό» τόνισε στα «ΝΕΑ» ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βασίλης Σπανούλης, που γέλασαν και τα μουστάκια που δεν έχει όταν είδε τον «αδελφό» του (Πρίντεζης) να αποχωρεί μόνος του για το πούλμαν κρατώντας και την τσάντα του.

«Ενιωσα ένα τσίμπημα εκεί χαμηλά, θα δούμε» μας είπε ο άσος του Ολυμπιακού με τις ευχές των συμπαικτών του να τον συνοδεύουν. Υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για θέμα στην ποδοκνημική και όχι κάτι πιο σοβαρό, αλλά αν δεν βγει η μαγνητική κανείς δεν μπορεί να πει τίποτε.

Εχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και μοιράζοντας συνολικά 8 κοψίματα ο Ολυμπιακός ήταν η απόλυτη έννοια της ΟΜΑΔΑΣ σημειώνοντας 25 πόντους το κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο (και ενώ στο 30′ προηγείτο μόλις 63-60).

Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ένας από τους βασικούς MVP. O Γιασικεβίτσιους επέλεξε να κάνει συνεχόμενα φάουλ στον Μπιρτς καθώς δεν είχε δει ότι ο Καναδός (που τον τιμώρησε με 7/8) είχε 20/20 στην προθέρμανση και μετά ο Λιθουανός «ξέσπασε» στον Σφαιρόπουλο επειδή έκανε τελευταία επίθεση, απίστευτα πράγματα.

«Τοίχος» ο Μιλουτίνοφ, το κορυφαίο αμυντικό (και ίσως συνολικό) παιχνίδι του Γκριν, εξαιρετικός ο άποντος Παπαπέτρου, λίρα εκατό Μπιρτς και Λοτζέσκι, θετικότατος ο Μάντζαρης.

Ζαλγκίρις: Πάνγκος 7 (1), Λεκαβίτσιους 11, Βέστερμαν 7, Σεϊμπούτις 5 (1), Μότουμ 12 (2), Γιανκούνας 18 (2), Γιαβτόκας, Μιλάκνις 6 (2), Λίμα, Καβαλιάουσκας 6, Ουλανόβας 3.

Ολυμπιακός: Γκριν 10 (2), Μπιρτς 13, Γιανγκ, Παπαπέτρου, Σπανούλης 10 (2 τρ., 8 ασίστ), Μιλουτίνοφ 6, Πρίντεζης 15 (1), Παπανικολάου 16 (2), Μάντζαρης, Λοτζέσκι 16 (1), Αθηναίου.