ΣΑΒΒΑΤΟ

Επιθυμίες στο πάρα πέντε ΧΧ

(The bucket list)

Star 13.20

Δύο άντρες τρίτης ηλικίας που υποφέρουν από ανίατο καρκίνο (ο ένας είναι αφροαμερικανός προλετάριος, ο άλλος, ο λευκός… ιδιοκτήτης μιας κλινικής) φτιάχνουν μια λίστα με όλα αυτά που δεν πρόλαβαν να κάνουν στη ζωή τους και τα κάνουν πραγματικότητα. Στ’ αλήθεια η μεγάλη πλάκα εδώ είναι να βλέπεις μαζί τους Τζάκ Νίκολσον και Μόργκαν Φρίμαν – η ταινία δε λέει πολλά, αλλά οι δυό τους είναι χάρμα. Του 2007. (Διάρκεια: 88′)

Τρελές πλάκες στο χιόνι Χ

(Snow day)

ANT1 13.45

Μια αναπάντεχη χιονοστιβάδα έχει κάνει τους δρόμους αδιαπέραστους. Και αυτό σημαίνει μια μέρα χωρίς σχολείο και κανόνες στο χιόνι για μια παρέα χαβαλέδων σε αυτή την αμερικάνικη κωμωδιούλα παραγωγής 2000 με Κρις Έλιοτ, Τσέβι Τσέις και… Ίγκι Ποπ, σε μικρό ρόλο. (Διάρκεια: 90′)

Η εποχή των παγετώνων 2: η απόψυξη ΧΧ

(Ice age 2 – the meltdown)

Star 21.00

Η εποχή των παγετώνων φτάνει στο τέλος της, οι πάγοι αρχίζουν να λιώνουν και οι φίλοι μας τρέχουν για να σωθούν. Ψηφιακό καρτούν, που θα άξιζε τρία αστέρια αν το κανάλι δεν επέλεγε την ντουμπλαρισμένη βερσιόν. Του 2006. (Διάρκεια: 81′)

Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων ΧΧΧ

ΕΡΤ1 22.00

Χίος, 1960. Λόγω του αιφνίδιου θανάτου του αγροφύλακα της Κοινότητας Θολοποτάμου, το κοινοτικό συμβούλιο, ζητά πιεστικά από τον αγρονόμο της περιοχής, να διορίσει στη θέση του εκλιπόντος έναν άλλο. Από κει ξεκινά μια «ναΐφ» κωμωδία που ανασαίνει χώμα και νερό, στην κορυφαία στιγμή του σκηνοθέτη Δήμου Αβδελιώδη. Σημείωσε και εντυπωσιακή πορεία στις αίθουσες. Παραγωγής 1999, με Αγγελική Μαλάντη και Τάκη Αγόρη. (Διάρκεια: 170′)

Ο σπαγγοραμένος Χ

ΑΝΤ1 22.15

Ένας σφιχτοχέρης οικογενειάρχης παρασυρόμενος από τη μέθη και έναν συνέταιρο του, ξοδεύει ένα τόνο λεφτά σε μια νύχτα για τα μάτια μιας ελληνοαμερικάνας. Φτωχό και γυρισμένο στο πόδι remake του Ένα Βότσαλο Στη Λίμνη, με τον Κωνσταντάρα στο ρόλο του Λογοθετίδη. Παραγωγής 1967 σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη. (Διάρκεια: 84′)

Εξολοθρευτής: Η σωτηρία ΧΧ

(Terminator: Salvation)

Mega 22.50

Το 2018 το δίκτυο Skynet έχει στρέψει τον πολυάριθμο στρατό Εξολοθρευτών ενάντια στο ανθρώπινο γένος, οδηγώντας τον πλανήτη σε πυρηνικό ολοκαύτωμα – η Αντίσταση όμως υποκλέπτει ένα σήμα που θεωρείται σημαντικό πλεονέκτημα για τον τερματισμό του πολέμου. Ο σκηνοθέτης McG σπανίως διαχειρίζεται με αφηγηματική χάρη τα τεκταινόμενα, και απομένουν οι προσπάθειες των καλών ηθοποιών, αλλά και τα ισχυρά εφέ. Του 2009, με Κρίστιαν Μπέιλ, Σαμ Γουέρινγκτον και Άντον Γιέλτσιν. (Διάρκεια: 115′)

Αφεντικά για σκότωμα ΧΧ

(Horrible bosses)

Star 23.00

Τρεις φίλοι υποφέρουν τα πάνδεινα από την απαράδεκτη συμπεριφορά των άθλιων αφεντικών τους και αποφασίζουν να αναλάβουν δράση σε μια αμερικάνικη κωμωδία που ξεκινά ξεκαρδιστικά αλλά σε φρενάρει στη συνέχεια. Απολαυστικά τα «αφεντικά» (Κέβιν Σπέισι, Τζένιφερ Άνιστον, Κόλιν Φάρελ), συμπληρωματικοί τελικά οι πρωταγωνιστές Τζέισον Μπέιτμαν και Τζέισον Σουντέικις. Του 2011. (Διάρκεια: 94′)

Ακαδημία Πλάτωνος ΧΧΧ

ΒΟΥΛΗ 23.30

Ο Σταύρος, ιδιοκτήτης ψιλικατζίδικου, περνάει όλη τη μέρα του τεμπελιάζοντας παρέα με τους φίλους του, έξω από το μαγαζί του. Όλα, όμως, θ’ αλλάξουν, όταν ένα πρωί η μητέρα του θα αναγνωρίσει στο πρόσωπο ενός Αλβανού το χαμένο της γιο. Ο Φίλιππος Τσίτος υπογράφει αυτή τη κοινωνική κομεντί που γυρίστηκε, προφανώς, σε πιο «αθώους» καιρούς. Με Αντώνη Καφετζόπουλο και Μαρία Ζορμπά, έξοχοι και οι δυο, παραγωγής 2009. (Διάρκεια: 103′)

Ο αετός της αυτοκρατορίας Χ

(The eagle of the ninth)

Star 01.15

Ρωμαίος εκατόνταρχος ξεκινά ταξίδι στον Βορρά προκειμένου να βρει τον Αετό της Ενάτης, το θρυλικό χρυσό λάβαρο, που χάθηκε πριν 15 χρόνια. Εντυπωσιακή ως παραγωγή αλλά κατά βάθος βαρετή ιστορική περιπέτεια σε σκηνοθεσία Κέβιν Μακ Ντόναλντ – γυρισμένη το 2011. Με Τσάνινγκ Τέιταμ και Τζέιμι Μπελ. (Διάρκεια: 120′)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Μια σύγχρονη Σταχτοπούτα Χ

(A Cinderella story)

Star 13.30

Η ιστορία της Σταχτοπούτας, αλλά στις μέρες μας. Στους χώρους ενός γυμνασίου, μιας κολλεγιακής καφετέριας και μιας ντίσκο, γεμάτη χαζοαστειάκια, με τις παρουσίες των Χίλαρι Ντάφι και Τζένιφερ Κούλιτζ, παραγωγής 2004. (Διάρκεια: 99′)

Πολυθρόνα για δύο ΧΧΧ

(Trading places)

ΑΝΤ1 13.45

Άρρωστη φάρσα στέλνει έναν γιάπη στη φυλακή, και έναν μικροεγκληματία στη Γουόλ Στριτ. Ταξική η βάση της κωμωδίας του Τζον Λάντις και το ταίριασμα των Έντι Μέρφι και Νταν Ακρόιντ δείχνει κάτι παραπάνω από ιδανικό. Παραγωγής 1983, επίσης με την κουκλάρα Τζέιμι Λι Κέρτις. (Διάρκεια: 95′)

Ο Ροζ Πάνθηρας ΧΧ

(The Pink Panther)

Alpha 14.00

Ο Στιβ Μάρτιν δεν είναι Πίτερ Σέλερς αλλά, περιέργως, το τελικό αποτέλεσμα αυτού του ρημέικ δεν είναι εντελώς για πέταμα. Αντιθέτως, δυο-τρια λεκτικά γκαγκς είναι τουλάχιστον ξεκαρδιστικά. Του 2006. Επίσης με Κέβιν Κλάιν, Ζαν Ρενό. (Διάρκεια: 92′)

Vitus XXX

EPT2 21.00

Ένα παιδί θαύμα, έχοντας κουραστεί από τις αυξημένες απαιτήσεις των γύρω του, προτιμάει να παίζει στο εργαστήριο του εκκεντρικού παππού του, με τον οποίο αναπτύσσει μια σχέση τρυφερή και ποιητική. Ονειρεύεται να πετάξει και να έχει μια φυσιολογική παιδική ηλικία. Το «Vitus» αναφέρεται στην καταπίεση των χαρισματικών παιδιών, όταν υποχρεώνονται σε πρόωρη ενηλικίωση. Ελβετικής παραγωγής, με Τέο Γεωργίου, Μπρούνο Γκανς και Γιούλικα Τζένκινς. Υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2007.

Σφαίρες πάνω απο το Μπροντγουέι ΧΧΧΧ

(Bullets over Broadway)

ΕΤ3 22.30

Στη Νέα Υόρκη του 1920,  ιδεαλιστής συγγραφέας προσπαθεί να βρει έναν παραγωγό και καταλήγει στη… Μαφία! Έλα όμως που την πιο σημαντική συγγραφική βοήθεια την δέχεται απο τον φαινομενικά αγράμματο και ατσούμπαλο σωματοφύλακα του! “Τι συμβαίνει;” αναρωτιέται. Αξίζω σαν συγγραφέας, αξίζω σαν καλλιτέχνης, αξίζω σαν άνδρας; Πλήρης η νεύρωση δηλαδή! Με Τζον Κιούζακ, Ντάιαν Γουίστ, Τζένιφερ Τίλι και Τζαζ Παλμιντέρι, παραγωγής 1994. Φυσικά του Γούντι Άλεν. (Διάρκεια: 102′)

Ο θρύλος ενός ιππότη Χ

(A knight’s tale)

Mega 23.15

 Ένας νεαρός ιππότης αποφασίζει να λάβει μέρος στον μεγαλύτερο αγώνα κονταρομαχίας που διεξάγεται στη χώρα του. O Χιθ Λέτζερ είναι το πιο ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της νεανικής περιπέτειας εποχής. Δυστυχώς το ροκ soundtrack ακούγεται εξαιρετικά παράφωνο εδώ – το πείραμα δηλαδή δε πετυχαίνει. Του 2001, επίσης με Πολ Μπέτανι. (Διάρκεια: 126′)

Απόλυτη διαγραφή Χ

(Eraser)

Star 23.30

Ο Σβαρτσενέγκερ τα βάζει με μαφιόζους και διεφθαρμένους μπάτσους προστατεύοντας σημαντική μάρτυρα οικονομικών εγκλημάτων. Γεμάτη κλισέ κι αναμενόμενες ανατροπές. Ίσως όμως να βλέπεται πιο ευχάριστα στην τηλεόραση. Επίσης με Τζέιμς Καν, του 1996. (Διάρκεια: 110′)

Κάτω απ’ το ηφαίστειο ΧΧΧΧ

(Under the volcano)

ΕΡΤ1 01.00

Ενώ ο πόλεμος ξεσπάει στην Ευρώπη, ένας βρετανός πρόξενος γιορτάζει τη «μέρα των νεκρών», σε μια μικρή πόλη του νότου. Από την πρώτη σεκάνς, με την κάμερα να καδράρει εκστατικά τα σκελετωμένα ανδρείκελα της μεξικάνικης γιορτής, ο Τζον Χιούστον οριοθετεί τον μύθο του ανάμεσα στο τραγικό και το γελοίο. Η αυτοκαταστροφική συμπεριφορά του ήρωα, προκύπτει μεταξύ άλλων και από τον αποχωρισμό του με τη σύζυγο του, Υβόν, που όμως επιστρέφει στο Μεξικό με ελπίδες επανένωσης. Και η ταινία μοιάζει να συμμερίζεται πλήρως τη ματιά του ήρωα απέναντι στη ματαιότητα της ύπαρξης, οδηγώντας το μύθο, αργά αλλά επίμονα προς την άβυσσο. Του 1984 με Άλμπερτ Φίνεϊ και Ζακλίν Μπισέ. (Διάρκεια: 120′)

Βλέπω το θανατό σου 5 ΧΧ

(Final destination 5)

Star 02.00

Η καταστροφή κυριαρχεί και ο θάνατος έρχεται να «παραλάβει» τις ψυχές που του ξέφυγαν – τούτο εδώ πέρα όμως είναι το καλύτερο σίκουελ της σειράς! Είναι σβέλτο, φιλόδοξο και αρκετά μεγαλοπρεπές σε ό,τι αφορά το θεαματικό κομμάτι. Παραγωγής 2011 με Νίκολας Ντι Αγκόστο και Έμα Μπελ. (Διάρκεια: 85′)

ΔΕΥΤΕΡΑ

Οι μπάτσοι της συμφοράς Χ

(Cop out)

Star 23.30

Δίδυμο αστυνομικών αναζητά μαφιόζο, με εμμονή στα αναμνηστικά αντικείμενα παλιότερων εποχών. Το στόρι πίσω από την όλη ιστορία, υποτίθεται χιουμοριστικό, αλλά ελάχιστη πλακίτσα έχει αυτή η περιπετειώδης κομεντί του Κέβιν Σμιθ με Μπρους Γουίλις και Τρέισι Μόργκαν. Παραγωγής 2010. (Διάρκεια: 98)

Όρια αντοχής ΧΧΧ

(Vertical limit)

Mega 24.00

Ομάδα ορειβατών παγιδεύεται σε υψόμετρο 26.000 ποδών και μονάχα ένας μπορεί να τους σώσει. Το σενάριο δεν λέει αλλά ο Μάρτιν Κάμπελ είναι μέγας μάγκας: στήνει τις κάμερες του στα όρη και στα βουνά και παγιδεύει εικόνες που στέλνουν το σαγώνι σου κατευθείαν στο πάτωμα. Παραγωγής 2000, με Σκοτ Γκλεν και Μπιλ Πάξτον. (Διάρκεια: 119′)

Φόνος στο λευκό οίκο ΧΧ

(Murder at 1600)

Star 01.45

Ο Γουέσλι Σνάιπς αναζητά τον δολοφόνο μιας όμορφης κοπέλας που ανακαλύπτεται στα άδυτα του… Λευκού Οίκου. Επίσης με Ντάιαν Λέιν και Άλαν Άλντα. Καλογυρισμένο είναι, αλλά το μυστήριο το λύνεις στο δεκάλεπτο.  (Διάρκεια: 80′)

ΤΡΙΤΗ

Ένα σκληρό φιλί για καληνύχτα ΧΧ

(A long kiss goodnight)

Star 23.30

Μια δασκάλα που υποφέρει από αμνησία ανακαλύπτει ότι υπήρξε μυστική πράκτορας κι αρχίζει να ξυλοφορτώνει πράκτορες! Χαβαλεδιάρικες αναληθοφάνειες με Τζίνα Ντέιβις και Σάιμουελ Τζάκσον, παραγωγής 1996. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το πάρεις στα σοβαρά – και γι’ αυτό που είναι, λειτουργεί μια χαρά (Διάρκεια: 110′)

Άφραγκη και… έγκυος Χ

(Mrs. Winterbourne)

Mega 24.00

Μια έγκυος πιτσιρίκα παίρνει τη θέση μιας μέλλουσας νύφης (επίσης σε ενδιαφέρουσα) όταν το τρένο με το οποίο ταξιδεύουν εκτροχιάζεται. Παράξενη αφετηρία για κωμωδία, δεν βρίσκετε; Παραγωγής 1996 με Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Μπρένταν Φρέιζερ και Ρίκι Λέικ. (Διάρκεια: 102′)

Green Latern X

Star 02.00

Όταν μια απειλή με το όνομα Parallax, απειλεί να καταστρέψει το σύμπαν, και οι Green Lantern αδυνατούν να την αποκρούσουν, οι ελπίδες για τη σωτηρία του κόσμου εναποτίθενται στον πιλότο Χαλ, τον πρώτο γήινο που καλείται να υπηρετήσει στο σώμα των Green Lantern. Καταλάβατε; Δεν έχει και πολλή σημασία σε αυτή τη φασαριόζικη περιπέτεια φαντασίας με τους Ράιαν Ρέινολντς και Μπλέικ Λάιβλι, παραγωγής 2011. (Διάρκεια: 114′)

ΤΕΤΑΡΤΗ

Το πιο λαμπρό μπουζούκι ΖΑΠ

ΕΡΤ2 12.30

Οι Κρητικοί Μανωλιός και Μιχαλιός θέλουν να παντρέψουν την αδερφή τους Σοφούλα μ’ έναν πλούσιο γαμπρό. Εκείνη όμως είναι ερωτευμένη μ’ έναν ηθοποιό-λαϊκό τραγουδιστή. Με Κώστα Βουτσά, Γιώργο Παπαζήση και Ξένια Καλογεροπούλου, παραγωγής 1968. Πως λέμε «παλιός καλός»; Ε, καμία σχέση. (Διάρκεια: 90′)

Εργένηδες για μια εβδομάδα ΖΑΠ

(Hall pass)

Star 22.50

Προσπαθώντας να δώσουν νέα πνοή στον γάμο τους, δυο γυναίκες δίνουν στους άντρες τους άδεια για μια εβδομάδα να ζήσουν ως εργένηδες. Μόνο στο σινεμά γίνονται αυτά – οπότε, τι αμαρτία που δεν προκύπτει έστω μια καλή ταινία από τη κεντρική ιδέα των αδελφών Φαρέλι – εδώ σε μια κακή στιγμή. Με Όουεν Γουίλσον και Κριστίνα Άπλγκεϊτ, του 2011. (Διάρκεια: 97′)

London Boulevard XX

Star 01.00

Ένας άγγλος μικροαπατεώνας γίνεται ο προστάτης μιας κινηματογραφικής σταρ που ζει απομονωμένη στην έπαυλη της. Μοιάζει με συλλογή όλων των κλισέ που συναντά κανείς σε βρετανικές γκαγκστερικές ταινίες – κλισέ που ο σκηνοθέτης Γουίλιαμ Μόναχαν παραθέτει, είναι η αλήθεια, με μια κάποια ευλάβεια. Με Κόλιν Φάρελ, Κίρα Νάιτλι και Ντέιβιντ Θιούλις. Του 2010. (Διάρκεια: 98′)

ΠΕΜΠΤΗ

Η ταξιτζού ΖΑΠ

ΕΡΤ2 12.30

Μία οδηγός ταξί, η Δέσποινα, ερωτεύεται τον συνάδελφό της Αναστάση, χωρίς όμως, ανταπόκριση. Εκείνος θέλει να γίνει κινηματογραφικό αστέρι, αλλά η Δέσποινα είναι εκείνη που θα γίνει κατά τύχη σταρ. Με Δέσποινα Στυλιανοπούλου και Νίκο Ρίζο, του 1970. Σοβαρά, έκοβαν εισιτήρια αυτά;  (Διάρκεια: 90′)

Θεέ μου τι σου κάναμε; ΧΧ

(Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu?)

Star 21.00

Οι τρεις πρώτες των συντηρητικών Βερνέιγ αποφασίζουν να παντρευτούν έναν Εβραίο, έναν Ασιάτη και έναν Αραβα. Διασκεδαστικό μπουλβάρ παρεξηγήσεων, με έναν πολύ καλό Κριστιάν Κλαβιέ στο πρώτο ρόλο. Παραγωγής 2014, αποτέλεσε μεγάλη εμπορική επιτυχία και στη χώρα μας. (Διάρκεια: 90′)

Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ ΧΧΧ

(Notting Hill)

Star 23.15

Διάσημη ηθοποιός ερωτεύεται άσημο βιβλιοπώλη. Θα ήταν «μια από τα ίδια» αν ο σκηνοθέτης Ρότζερ Μίτσελ δεν φρόντιζε να εντάξει την ιστορία του σε ένα καθόλα ρεαλιστικό και ταξικώς αναγνωρίσιμο περιβάλλον. Με Τζούλια Ρόμπερτς και Χιου Γκραντ. Παραγωγής 1999. (Διάρκεια: 110)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου μέρος πρώτο ΧΧΧ

(Harry Potter and the deathly hallows part 1)

Star 23.15

Ο Χάρι Πότερ βρίσκεται πλέον πιο κοντά από ποτέ στην αποστολή για την οποία προετοιμάζεται από την πρώτη ημέρα, που βρέθηκε στο Χόγκουαρτς: την τελική μάχη με τον Βόλντεμορτ. Το τελευταίο βιβλίο της σειράς, χωρίζεται στα δύο και ευτυχώς το αποτέλεσμα είναι ψυχαγωγικό και ευπρόσωπο. Του 2010, με Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον και Ραλφ Φάινς. (Διάρκεια: 130′)

Gigli X

Mega 00.40

Ενας μικροαπατεώνας δέχεται τη βοήθεια μιας γκάνγκστερ που αναλαμβάνει να τον βοηθήσει στην απαγωγή του αδελφού ενός ισχυρού δικαστή. Εκείνος την ερωτεύεται. Εκείνη όμως είναι ομοφυλόφιλη. Μια ολοκληρωτικά άστοχη προσπάθεια για αστυνομική κωμωδία από τον Μάρτιν Μπρεστ, σκηνοθέτη του «Μπάτσου του Μπέβερλι Χιλς» που σχεδόν κατέστρεψε τις καριέρες των Μπεν Άφλεκ και Τζένιφερ Λόπεζ. Επίσης με Αλ Πατσίνο! Παραγωγής 2004. (Διάρκεια: 116′)