Ποιος θα το έλεγε ότι ένας επιθετικός από το Ιράν, ένας πέρσης στράικερ, θα έφτανε στο σημείο να αποτελεί σύγχρονο μήλον της Εριδος για τους ισχυρούς του εγχώριου ποδοσφαίρου;

Οντως, είναι από τα άγραφα. Οταν το καλοκαίρι του 2015 ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έφτανε στη Νέα Σμύρνη, ελάχιστοι ήταν όσοι στοιχημάτιζαν για την εξέλιξη και εντέλει για την επιτυχία του στη Σούπερ Λίγκα. Τελικά το ντιλ πήγε καλά, ο Καρίμ φορώντας το 10 λάμπει με τον Πανιώνιο και στο μνημονιακό ποδόσφαιρό μας ορισμένοι τον βλέπουν ως παίκτη που κάνει τη διαφορά. Φουσκωμένα λόγια; Πιθανότατα ναι. Αποδεικνύεται έτσι ότι στη συγκεκριμένη συνοικία έχουν τον τρόπο τους και βγάζουν κυνηγούς ολκής; Θα είναι, λοιπόν, ο Ανσαριφάρντ ο επόμενος που θα πουλήσει ο Πανιώνιος; Ουδείς το αποκλείει. Αλλά, βέβαια, επίσης ουδείς πρέπει να ρέπει στην υπερβολή και να αντιμετωπίζει τον Καρίμ ως παίκτη που βαδίζει στα χνάρια των Μαύρου, Αναστόπουλου, Σαραβάκου.

Θα λέγαμε πως ο Ανσαριφάρντ με την αποτυχία στην Ισπανία ως παίκτης της Οσασούνα βρήκε πρόσφορο έδαφος και ξεχώρισε στα μέρη μας. Δεν ήθελε και πολύ άλλωστε. Σε προηγούμενες περιόδους πολύ δύσκολα θα περνούσε μεγάλη (μεταγραφική) πόρτα και όντως, πού να χωρούσε με τέτοιες χλιδάτες κινήσεις που γίνονταν την εποχή των παχιών αγελάδων; Τώρα, ελλείψει άλλου αξιόπιστου, τον ορέγονται οι πάντες.

Να δούμε τα δεδομένα; Ο ΠΑΟΚ εσχάτως βρίσκει λύσεις και στο επιθετικό κομμάτι φυσάει! Να προσαρμόστηκαν οι παίκτες σε όσα απαιτεί ο Ιβιτς ή μήπως βοηθούν περισσότερο οι Αθανασιάδης, Κουλούρης; Το σίγουρο είναι πως στην Τούμπα ζητούν κάτι διαφορετικό, κάτι καλύτερο και, άρα, ο Καρίμ υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελέσει στόχο. Θυμίζουμε ότι δίαυλος ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Πανιώνιο υφίσταται, καθώς μόλις τον περασμένο χειμώνα δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη έκανε ο (αμυντικός) Χατζηϊσαϊας, δίχως όμως να καθιερωθεί.

Στον Ολυμπιακό ακούγεται έντονα περί φλερτ με τον Ανσαριφάρντ. Εχει μπόλικους θαυμαστές στο Λιμάνι, αλλά ας έχουμε υπόψη ότι όλα αυτά ίσχυαν προτού αρχίσει να βρίσκει δίχτυα ο Καρντόσο. Με δύο γκολ σε ισάριθμα ματς, ο φορ από την Παραγουάη δίνει λύσεις. Πώς όμως μπορεί να δεχθεί ο Ανσαριφάρντ να είναι πίσω από Ιντέγε και Καρντόσο, άρα να μειωθεί ο χρόνος συμμετοχής του;

Η ΑΕΚ, όντως, καλοβλέπει τον επιθετικό. Ανοιξε το βιβλίο των μεταγραφών με τον Πανιώνιο και μην ξεχνάμε ότι μόλις το περασμένο καλοκαίρι πήρε τον Μπακασέτα. Στη διοίκηση διαρρέουν το ενδιαφέρον με παίκτες που έχουν επικείμενη λήξη συμβολαίου και αργότερα επιτυγχάνεται συμφωνία με τις ομάδες. Ο Ανσαριφάρντ έχει συμβόλαιο που εκπνέει το 2017, άρα από τον Ιανουάριο μπορεί να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του χωρίς κώλυμα. Θέλει όμως να ωφεληθεί και ο Πανιώνιος.

Οσον αφορά τον Παναθηναϊκό, ο Μπεργκ ανεβαίνει, αλλά φαίνεται εντελώς μόνος στην επίθεση του Τριφυλλιού. Δεν προκύπτει κάτι χειροπιαστό περί ενδιαφέροντος και τα όποια σενάρια εξυφαίνονται ένεκα της παρουσίας του Ουζουνίδη στον πάγκο. Ενός τεχνικού που βοήθησε τα μέγιστα τον Ανσαριφάρντ. Εν αναμονή, συνεπώς.