Λερναία ύδρα ο Ολυμπιακος έφυγε νικητής από το θρίλερ της Πυλαίας κόντρα στον ΠΑΟΚ (89-84) κρατώντας το αήττητο στο πρωτάθλημα (11-0) και το προβάδισμα στη βαθμολογία.

Οι πρωταθλητές αν και δεν είχαν τα 3/5 της βασικής τους πεντάδας στο γήπεδο (μεταξύ των οποίων είναι οι δύο πρώτοι σκόρερ του Σπανούλης και Πρίντεζης ενώ ο τρίτος απών, μόνιμος πλέον, είναι ο Χάκετ) και έχασαν με πέντε φάουλ στα τελευταία λεπτά και τον Μπιρτς, όχι μόνο βρήκαν λύσεις, αλλά πήραν τη νίκη διά χειρός του μόνου παίκτη τους που ξεχωρίζει σαν την μύγα μες στο γάλα καθώς είναι πολύ πίσω από τους άλλους, του Πάτρικ Γιανγκ.

Ο Αμερικανός που θέλει ακόμα πολύ δρόμο για να θυμίσει τον σέντερ-φόβητρο που έβλεπαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στα πρώτα παιχνίδια της περσινής σεζόν, με ένα καθοριστικό καλάθι και φάουλ και συνολικά 1/1 δίποντο και 3/3 βολές στα κρίσιμα τελευταία δευτερόλεπτα, μετέτρεψε το εις βάρος της ομάδας του 84-83, σε 88-84 για την ομάδα του, πριν βάλει την τελευταία πινελιά (βολή) ο Μάντζαρης.

«Παίζω χάρη στον γιατρό, τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου. Σε όλους αυτούς χρωστάω πολλά και χαίρομαι που έστω και έτσι μπόρεσα λίγο να βοηθήσω» είπε συγκινημένος ο Γιανγκ, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις δύο φάσεις στο τέλος.

Νωρίτερα είχαν κρατήσει τους πρωταθλητές ο εκπληκτικός (σε τρομερό φεγγάρι) Κώστας Παπανικολάου με 19 πόντους (οι 13 το πρώτο δεκάλεπτο), 4 ριμπ. και 3 ασίστ, καθώς και εξαιρετική άμυνα στον πιο απειλητικό παίκτη των γηπεδούχων από την περιφέρεια (Απόλλωνας Τσόχλας).

Επίσης ο Ματ Λοτζέσκι που θύμισε πολυβόλο (28 π. με 7/9 διπ., 2/3 τρ. και 8/10 βολές καθώς και 3 ασίστ και 2 ριμπ.), ήταν καταλυτικός. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης που επίσης έχει πρόβλημα έσφιγγε τα δόντια, έπαιζε και έβγαλε εξαιρετικά –με τον Αθηναίου –την οργάνωση της ομάδας.

«Παλέψαμε, φτάσαμε κοντά, αλλά αφού δεν νικήσαμε δεν αρκεί» παραδέχτηκε ο κορυφαίος άσος των γηπεδούχων Απόλλωνας Τσόχλας (12 π. και 4 ασίστ) ενώ, ο Κιθ Κλάντον (18 π. με 8/9 δίποντα, 8 ριμπ., 2 ασ., 2 κλεψ., 2 κοψ.) ήταν συγκλονιστικός, αλλά έχασε κρίσιμες βολές στα 37” με το σκορ στο 84-83 υπέρ της ομάδας του.