Πέρυσι τέτοια εποχή (13/12) ο Τσόρι Ντομίνγκες με δικό του γκολ έσωσε τον Ολυμπιακό από γκέλα κόντρα στον Παναιτωλικό. Φέτος έκανε το ίδιο με άλλο τρόπο, καθώς μπήκε αλλαγή στο 75′ (με το σκορ στο 1-1) και έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα, μοίρασε πάσες, μεταξύ των οποίων και ασίστ στο 3ο γκολ (Φιγκέιρας στο 87′), βοηθώντας με μια μεστή εμφάνιση τους πρωταθλητές να αποφύγουν τη χριστουγεννιάτικη γκέλα και να πάνε διακοπές με το μαξιλαράκι των +9 βαθμών στην κορυφή.

Οι Αγρινιώτες, εκμεταλλευόμενοι ότι ο Μπέντο έχει την άμυνα (με επιρρεπείς παίκτες στις γκάφες) πολύ ψηλά, έβγαζαν συνέχεια κόντρες χάνοντας κλασικά τετ α τετ με Ρόσα (11′ ) και τον Μάρκο Πάουλο (στο 43′ από τραγικό λάθος του Φορτούνη), ενώ σκοράρισαν και με κεφαλιά του Γιώργου Κούσα (0-1 στο 52′ αφού ο Βιάνα ήταν αλλού), ο οποίος γιόρτασε έτσι με τον καλύτερο τρόπο τις 113 συμμετοχές του στη Σούπερ Λίγκα, που αποτελεί ρεκόρ για την ομάδα του Αγρινίου.

«Παίξαμε πολύ άσχημα και κρατάω μόνο το αποτέλεσμα. Ηταν λάθος μου που κράτησα τον Φορτούνη μέχρι το ημίχρονο στο παιχνίδι» αποφάνθηκε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο, ο οποίος βοήθηκε πολύ με τις αλλαγές του, δίνοντας πνοή και τρεξίματα στον άξονα με τον Ανδρούτσο (στη θέση του τραγικού Φορτούνη) και πάθος και δύναμη με τον Μανθάτη ( ο οποίος είχε και δοκάρι στο 1-1), ενώ στο κατάλληλο σημείο έβαλε και τον «μπαλαντέρ».

Κορυφαίος ο Σεμπά (ισοφάρισε στο 61′) και πολύ καλός ο Καρντόσο (έκανε το 2-1 στο 83′ ενώ είχε και δοκάρι).

Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς (72′ Ντομίνγκες), Πάρντο (57′ Μανθάτης), Σεμπά, Φορτούνης (46′ Ανδρούτσος), Καρντόσο.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάλης, Μάκος, Μάρκο Πάουλο, Κλέσιο (89′ Μουνιός), Ρόσα (82′ Κουτρομάνος), Ουάρντα (73′ Ρότσα), Μαρκόφσκι.