Με δύο γκολ που δεν πανηγυρίστηκαν από τους σκόρερ και έχοντας καθολική υπεροχή στα 94 λεπτά της αναμέτρησης, ο Πανιώνιος πέρασε επιβλητικά (1-4) από τη Λιβαδειά διατηρώντας το αήττητο για πέμπτη σερί αγωνιστική και υποχρεώνοντας τον Λεβαδειακό στην πρώτη εντός έδρας ήττα του έπειτα από τρεισήμισι μήνες (0-3 από τον Παναθηναϊκό στις 10/9/2016).

Οι ποδοσφαιριστές που δεν πανηγύρισαν ήταν ο Παναγιώτης Κόρμπος (έδωσε το προβάδισμα με 1-2 στον Πανιώνιο στο 44′) και ο Μπεν (διαμόρφωσε το 1-4 στο 65′), οι οποίοι έδειξαν τον σεβασμό τους προς την πρώην ομάδα τους, ενώ το σκορ για τους Νεοσμυρνιώτες (6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες) άνοιξε ο Σπύρος Ρισβάνης στο 34′ και ο Σοτζάεϊ Μασούντ πέτυχε το τρίτο γκολ στο 50′. Ο Λεβαδειακός ισοφάρισε με τον Πέτρο Γιακουμάκη στο 43′, αλλά δεν κατάφερε να πάει με το 1-1 στα αποδυτήρια και αυτό του έκοψε τα φτερά.

«Ηρθαμε με μοναδικό στόχο να πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Κάθε νίκη είναι πολύ σημαντική και νομίζω ότι δείξαμε πως κερδίσαμε απολύτως δίκαια» δήλωσε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ενώ ο τεχνικός των ηττημένων Ράτκο Ντόστανιτς υποστήριξε: «Ξέραμε ότι η ομάδα του Πανιωνίου είναι πολύ καλή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Το όλο ματς κρίθηκε στο 1-1, όταν αντί να μετατρέψουμε σε γκολ τις ευκαιρίες που είχαμε, δεχθήκαμε εμείς το γκολ».

Λεβαδειακός: Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Καραχάλιος (57′ Καψάσκης), Καλτσάς (56′ Μάγκας), Τόνι Σίλβα, Μάντζιος, Ζεζίνιο, Γιακουμάκης (79′ Σέκα).

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Κόρμπος, Βλάχος, Σιώπης, Μπεν (86′ Βουκελάτος), Φούντας (77′ Μασούρας), Ανσαριφάρντ, Μασούντ (89′ Σαββίδης).