Αγώνα μπάσκετ για φιλανθρωπικό σκοπό διοργάνωσε χθες ο Δήμος Ναυπλίου μεταξύ των ομάδων της Βουλής των Ελλήνων και των βετεράνων αθλητών Αργολίδας, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Αντί εισιτηρίου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας.

Με τη φανέλα της Βουλής αγωνίστηκαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, Ανδρέας Λοβέρδος και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ –γέννημα θρέμμα Ναυπλιώτης –Παύλος Χρηστίδης. Αξιοσημείωτη είναι όμως και η συμμετοχή της ανεξάρτητης πλέον βουλευτού Κατερίνας Μάρκου, η οποία με τόσους βουλευτές της Συμπαράταξης γύρω της δεν αποκλείεται να πείσθηκε και να κάνει την επόμενη κίνηση-μεταγραφή!

Τρολάρουν τους νεοδημοκράτες!

Εφόσον η πλειοψηφία των μπασκετμπολιστών της Βουλής προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, να μείνω λίγο ακόμα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη καθώς δεν πρόλαβα το Σάββατο να σας περιγράψω το τραπέζι που έκανε στους συναδέλφους του το μεσημέρι της Παρασκευής ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, στο εστιατόριο της Βουλής.

Το μενού, μαθαίνω, είχε γουρουνόπουλο και κέρδισε τα βλέμματα όσων βρέθηκαν στον χώρο. «Τι γιορτάζετε και είστε όλοι εδώ;» ρωτούσαν γεμάτοι περιέργεια διάφοροι βουλευτές άλλων κομμάτων. «Το 10% στις δημοσκοπήσεις» απαντούσαν οι πασοκο-δημαρίτες.

Βεβαίως δεν ξέρω αν το ποσοστό είναι ακριβές, γνωρίζω με βεβαιότητα όμως ότι η απάντηση δεν ήταν ίδια προς όλους. Δηλαδή σε όσους ρώτησαν από τη ΝΔ, η απάντηση ήταν «το “ναι” σας στην τροπολογία για τον ΦΠΑ!». Υπενθυμίζω ότι λίγες ώρες νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας είχε ανακοινώσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα υπερψηφίσει την τροπολογία.