Θέμα, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία, προέκυψε στη Λάρισα. Γιατί χθες οι γηπεδούχοι ήθελαν να φορέσουν φανέλες με το σύνθημα «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας». Σεβαστό το κοινωνικό μήνυμα που ήθελε να στείλει η ΑΕΛ· ακόμη και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός βρέθηκε στο γήπεδο προκειμένου να στηρίξει την εμφάνιση παικτών με φανέλες που έφεραν το συγκεκριμένο σύνθημα. Και αυτό έγινε. Ωστόσο, νωρίτερα είχε υποβληθεί προφορικό αίτημα στη Λίγκα που άναψε κόκκινο φως. «Σύμφωνα με τον κανονισμό, οποιοδήποτε μήνυμα μπορεί να θεωρηθεί πολιτικό απαγορεύεται», ήταν η απάντηση προς την πλευρά των γηπεδούχων. Κι όμως, η Λάρισα το αγνόησε. Είναι δε χαρακτηριστικό πως ο Συναδινός πριν από το ματς χαιρέτησε τους ποδοσφαιριστές κι ας μην προβλέπεται αυτό από κανένα τελετουργικό, ενώ μετά έψεξε σε δηλώσεις του τη διοργανώτρια αρχή πως πρέπει «να δει με άλλη οπτική και με ευρύτητα τέτοια μηνύματα». Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζουν όλοι ότι ακόμη και η UEFA ή η FIFA απαγορεύουν τέτοιες ενέργειες που μπορεί να παράγουν πολιτική. Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις, για το γεγονός ότι η Λάρισα αγνόησε την οδηγία της Λίγκας δεν θα δοθεί συνέχεια από τη διοργανώτρια. Είχε δίκιο, πάντως, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου.

Μπέντο

Εχει γούστο ο προπονητής του Ολυμπιακού. Ρωτήθηκε χθες μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό αν αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Ντομίνγκεζ επειδή διαπίστωσε δυσφορία από τον κόσμο. Ο Πορτογάλος κοίταξε καλά, κοντοστάθηκε, μάλλον δυσφόρησε και απάντησε ως εξής: «Δεν πιστεύω να μιλάτε σοβαρά, δεν είναι σοβαρή ερώτηση αυτή». Ηθελε να δείξει δηλαδή, ότι δεν επηρεάζεται από κανέναν στις αποφάσεις του. Θα προχωρήσει στην ίδια ρότα.

Και επειδή πολύς λόγος γίνεται για τον συγκεκριμένο προπονητή, δεν γνωρίζουμε πού θα καταλήξει η όλη προσπάθειά του ούτε αν κατακτήσει ο Ολυμπιακός όλους τους στόχους που διεκδικεί τούτη τη σεζόν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χρόνια πολλά είχαν στον Πειραιά να δουν τεχνικό να αψηφά τις φωνές των οπαδών και να ρίχνει στα παιχνίδια ενώ το αποτέλεσμα είναι ρευστό όλη την πιτσιρικαρία της ομάδας. Πρώτα τον Ρέτσο, μετά τον Μανθάτη και χθες πρώτη αλλαγή (!) τον Ανδρούτσο. Νωρίτερα και από τον Τσόρι. Ναι, αυτό μπορεί να μην τον κάνει ακόμη δημοφιλή στις τάξεις του κόσμου και η απόδοση της ομάδας δεν σκίζει, ωστόσο ποιος έχει επιδείξει τέτοια και τόση τόλμη; Μόνο τον σπουδαίο Τόζα (Βεσελίνοβιτς) φέρνουμε στο μυαλό, όταν έβγαλε τους Βαμβακούλα, Ξανθόπουλο και χρησιμοποίησε και άλλους νεαρούς. Ή και τον Τζίνα Σιμονόφσκι. Αλλά ο Μπέντο είναι κάτι διαφορετικό, και μπράβο του που ρισκάρει!

Γκώνιας

Επί των ημερών του το φιλοθέαμον κοινό έστρεψε τους προβολείς του ενδιαφέροντός του στην Καλλιθέα. Κάτι οι βαρύγδουπες δηλώσεις για παίκτες που δεν βρίσκεις εύκολα, κάτι το επιθετικό στυλ και το «ψηλά η άμυνα» προκάλεσαν πολλές συζητήσεις. Τελικά, ο κόουτς δεν μακροημέρευσε στο «Ελ Πάσο» και απομακρύνθηκε. Γιατί πέρα από το ωραίο και με προοπτική ποδόσφαιρο, οι συνεργασίες συνεχίζονται ή λύνονται με βάση τα αποτελέσματα. Και η Καλλιθέα κινδυνεύει.