Μπορεί ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν να σκόραρε και να έκρινε το ντέρμπι Γιουβέντους – Ρόμα, όμως το πρόσωπο της 17ης αγωνιστικής στο ιταλικό πρωτάθλημα είναι ο Ντρις Μέρτενς. Ο βέλγος ποδοσφαιριστής της Νάπολι πέτυχε τέσσερα γκολ στο χορταστικό 5-3 επί της Τορίνο στο Σαν Πάολο και έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει κάτι τέτοιο ύστερα από τον Μπεράρντι που είχε σκοράρει τέσσερις φορές στον αγώνα της Σασουόλο με τη Μίλαν (12/1/2014).

Ο Μέρτενς κατάφερε επίσης να πετύχει χατ-τρικ σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές, κάτι που είχε να συμβεί από το 1974 και τον Πιέτρο Αναστάζι που τότε φορούσε τη φανέλα της Γιουβέντους. Πέτυχε χατ-τρικ σε εννέα λεπτά, ενώ ο πιο γρήγορος που πέτυχε τρία γκολ ήταν ο Σεφτσένκο (μεταξύ 70′ και 77′ κόντρα στην Περούτζια) το 2000.

Στο Τορίνο, η Γιουβέντους νίκησε τη Ρόμα 1-0 με το γκολ του Ιγκουαΐν και κλείνει μία ημερολογιακή χρονιά με 100 βαθμούς. Επίσης, ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ισοφάρισε το ρεκόρ του Αντόνιο Κόντε, σημειώνοντας 25 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες (16 στο περυσινό πρωτάθλημα και εννέα φέτος). «Σημαντική η νίκη, αλλά το πρωτάθλημα έχει ακόμα αρκετό δρόμο και μας περιμένουν δύσκολα ματς» σχολίασε ο προπονητής της Γιουβέντους, ενώ ο Σπαλέτι παρατήρησε: «Είχαν περισσότερη δύναμη στις μονομαχίες. Η Γιουβέντους έδειξε ισχυρή, εμείς όχι».

Αλλα αποτελέσματα: Σασουόλο – Ιντερ 0-1, Κιέβο – Σαμπντόρια 2-1, Ουντινέζε – Κροτόνε 2-0, Πεσκάρα – Μπολόνια 0-3, Εμπολι – Κάλιαρι 2-0, Μίλαν – Αταλάντα 0-0, Λάτσιο – Φιορεντίνα 3-1, Τζένοα – Παλέρμο 3-4.