Η Τσέλσι συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία φτάνοντας τις ένδεκα συνεχόμενες νίκες, ωστόσο αυτή που κατάφερε να κρατηθεί κοντά της (έστω και σε απόσταση επτά βαθμών) είναι η Μάντσεστερ Σίτι που έκανε την ανατροπή και νίκησε 2-1 την Αρσεναλ στο Ετιχαντ.

«Νικήσαμε μια από τις καλύτερες ομάδες και αυτό λέει πολλά» είπε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.«Αυτή η νίκη μάς δίνει αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά δίνουν τα πάντα σε κάθε παιχνίδι. Οταν επιστρέψουν και οι παίκτες που λείπουν, θα βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο». Ο καταλανός τεχνικός πρόσθεσε ότι ο Τουρέ έκανε καταπληκτικό παιχνίδι, ενώ αποκάλυψε ότι ζήτησε συγγνώμη από τον Στόουνς, τον οποίο άφησε εκτός ομάδας. Η Αρσεναλ προηγήθηκε στο 5′ με τον Γουόλκοτ, ενώ η απάντηση της Σίτι ήρθε με τα γκολ των Σανέ (47′) και Στέρλινγκ (71′).

«Αν πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από την πορεία μας, θα είμαι ανέντιμος» είπε ο Αντόνιο Κόντε μετά το 1-0 επί της Κρίσταλ Πάλας στο Σέλχαρστ Παρκ. «Δεν είμαι άνθρωπος που τρελαίνεται για τη στατιστική, αλλά είναι η πρώτη μου περίοδος στην Πρέμιερ Λιγκ και έχοντας νικήσει 14 από τα 17 ματς είναι κάτι φανταστικό» πρόσθεσε. Ποιος «καθάρισε» για ακόμα μία φορά για την Τσέλσι; Ο Ντιέγκο Κόστα που έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήταν ο πρωταγωνιστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο 2-0 επί της Γουέστ Μπρομ στο Χόθορνς. Ο σουηδός επιθετικός πέτυχε και τα δύο γκολ και φυσικά αποθεώθηκε στο τέλος από τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος τον χαρακτήρισε Σούπερμαν: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τον Ζλάταν. Είναι παίκτης που δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα σε κανέναν, αλλά το γεγονός ότι σε ηλικία 35 χρονών επέλεξε να αγωνιστεί στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα δείχνει πως έχει την προσωπικότητα του Σούπερμαν. Αυτά που κάνει σε αυτή τη ηλικία αποτελούν όνειρο για έναν επιθετικό δέκα χρόνια μικρότερο. Χρειάζεται πάντως ξεκούραση και οι ημέρες που έρχονται είναι μια καλή ευκαιρία» σημείωσε ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα στην 17η αγωνιστική: Μίντλεσμπρο – Σουόνσι 3-0, Στόουκ – Λέστερ 2-2, Σάντερλαντ – Γουότφορντ 1-0, Γουέστ Χαμ – Χαλ 1-0, Μπόρνμουθ – Σαουθάμπτον 1-3, Τότεναμ – Μπέρνλι 2-1. Σήμερα θα διεξαχθεί το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ μεταξύ της Εβερτον και της Λίβερπουλ.

Βαθμολογία (17 αγ.): Τσέλσι 43, Μάντσεστερ Σίτι 36, Αρσεναλ και Λίβερπουλ (16 αγ.) από 34, Τότεναμ 33, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 30.