Ο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζει τη συλλογή τίτλων. Ενα δικό του χατ τρικ έδωσε στη Ρεάλ Μαδρίτης το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για δεύτερη φορά σε τρία χρόνια, και πέμπτη συνολικά.

Η Ρεάλ για να λυγίσει την Κασίμα Αντλερς χρειάστηκε την παράταση (4-2, καν. αγώνας 2-2) αλλά και την ανατροπή, καθώς η ιαπωνική ομάδα προηγήθηκε 2-1 και απείλησε με τη μεγάλη έκπληξη.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος παίκτης που κατακτά σε μία χρονιά ευρωπαϊκό τίτλο με την ομάδα του και την Εθνική, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και τη Χρυσή Μπάλα. Παράλληλα, είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σημείωσε χατ τρικ σε τελικό της διοργάνωσης με αυτή τη μορφή. Επιπλέον, η Ρεάλ Μαδρίτης συμπλήρωσε 37 ματς χωρίς ήττα! Κλείνει το 2016 με μόλις δύο ήττες, από την Ατλέτικο και τη Βόλφσμπουργκ. «Θέλαμε αυτό το τρόπαιο και έτσι κλείσαμε με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, καθώς χωρίς αυτούς δεν θα κατάφερνα να κατακτήσω τόσους ατομικούς τίτλους» είπε ο πορτογάλος άσος.

Ο Μπενζεμά έδωσε το προβάδισμα στη Ρεάλ, αλλά η Κασίμα απάντησε με δύο γκολ του Σιμπασάκι και πέρασε μπροστά με 2-1. Η συνέχεια ανήκε στον Ρονάλντο, ο οποίος ισοφάρισε με πέναλτι (60′) και στην παράταση σκοράρισε άλλες δύο φορές δίνοντας στη Ρεάλ το τρόπαιο.

Πρωτάθλημα. Ο Λιονέλ Μέσι είχε κέφια, ο Λουίς Σουάρες σκοράρισε (δύο γκολ) και η Μπαρτσελόνα νίκησε 4-1 την Εσπανιόλ. Ο Μέσι είχε σπουδαίες ενέργειες, από δική του καταπληκτική προσπάθεια ήρθε το δεύτερο γκολ, έδωσε την ασίστ στον Ζόρντι Αλμπα, για το τρίτο και τελικά πέτυχε το τέταρτο.  

Επιστροφή στις νίκες για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε νίκησε δύσκολα τη Λας Πάλμας στο Βιθέντε Καλντερόν με γκολ που πέτυχε ο Σαούλ. Η Ατλέτικο δεν είχε νικήσει στα δύο προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος.  

Αλλα αποτελέσματα στη 15η αγωνιστική: Αλαβές – Μπέτις 1-0, Σπόρτινγκ Χιχόν – Βιγιαρεάλ 1-3, Γρανάδα – Σοσιεδάδ 0-2, Σεβίλλη – Μάλαγα 4-1, Λεγανές – Εϊμπάρ 1-0, Λα Κορούνια – Οσασούνα 2-0.