Πρωταθλήτρια των εκτός έδρας αγώνων η Ξάνθη, πήρε στη Βέροια το τέταρτο «τρίποντό» της, φθάνοντας τους 14 βαθμούς μακριά από τα Πηγάδια (ο Ολυμπιακός έχει 12 β.), ενώ με το εκκωφαντικό 4-0 που σημείωσε συμπλήρωσε μια ντουζίνα γκολ ως φιλοξενούμενη, που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση.

Τι άλλα έχει πετύχει η ομάδα – έκπληξη του Λουτσέσκου; Παραμένει αήττητη για 10 ματς, σερί που έχει δημιουργήσει με εντυπωσιακά «διπλά» στη Λεωφόρο, στα Χανιά, στο Αγρίνιο, στη Βέροια και τις ισοπαλίες σε Τούμπα και Λιβαδειά, ισοφαρίζοντας εκείνο που είχε πετύχει προ 5ετίας με τον Μαρίνο Ουζουνίδη. «Δεν με ενδιαφέρουν τα ρεκόρ. Αυτά είναι για εσάς τους δημοσιογράφους. Εμένα με απασχολεί το ματς με τον Ηρακλή στο οποίο πρέπει να πάρουμε τη νίκη» έσπευσε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση ο ρουμάνος προπονητής της Ξάνθης, που αγωνίστηκε συντηρητικά στο πρώτο μέρος, κατά τη διάρκεια του οποίου άνοιξε το σκορ (19′) με κεφαλιά του Λισγάρα ύστερα από εκπληκτικό χτύπημα κόρνερ του Λούκας, στη μοναδική φάση μέχρι την ανάπαυλα των ημιχρόνων.

Το εντυπωσιακό 4-0 για τους φιλοξενουμένους διαμορφώθηκε με γρήγορο χατ τρικ του Τυνήσιου Χαμζά Γιουνές, ο οποίος έφθασε τα 8 γκολ στο πρωτάθλημα. Ο Γιουνές μετέτρεψε σε γκολ τα πέναλτι που ανέλαβε στο 58′ και στο 66′, ενώ ενδιάμεσα (61′) αξιοποίησε ασίστ του Βασιλακάκη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το δεύτερο πέναλτι το κέρδισε ο ίδιος ξεγελώντας τον διαιτητή Θάνο, που πίστεψε ότι τον ανέτρεψε ο τερματοφύλακας της Βέροιας Τζόνι Λόπεθ. Το πέναλτι που δεν έπρεπε να δοθεί απλά μεγέθυνε τον κατήφορο της Βέροιας, που έχει μόλις μία νίκη –πριν από 9 αγωνιστικές! «Δεν υπάρχει διάθεση για χριστουγεννιάτικες διακοπές. Συγγνώμη για την εικόνα της ομάδας μου και ευχαριστώ όλους τους οπαδούς που μας στηρίζουν. Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί» έγραψε στα ελληνικά χθες στη σελίδα του στο facebook ο ισπανός τερματοφύλακας, αλλά εξετάζοντας την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του δεν μπορεί να είναι ιδιαιτέρως πειστικός.

Βέροια: Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος (46′ Βίτι), Μαλόν, Χαροντάκης, Μπαλάφας, Καλί, Αρσε, Λινάρδος, Σισίνιο (46′ Κάλβο), Καπετάνος, Σαρπόνγκ.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, ντε Λούκας (78′ Νιέτο), Τριάδης (74′ Σολτάνι), Λουσέρο, Γουάλας, Λισγάρας, Καμάρα, Γιουνές, Βασιλακάκης (81′ Ράνος)