Εγινε η πρώτη συνάντηση με τον Ουζουνίδη για την επόμενη ημέρα στο κλαμπ. Μια ιστορική αδικία αποκαθίσταται στον Παναθηναϊκό έπειτα από 13 χρόνια. Ηταν το μακρινό 2003 όταν η τότε διοίκηση της ΠΑΕ αγνοούσε επιδεικτικά τον ηγέτη των Πρασίνων Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος μάταια περίμενε στο ακουστικό του για να ακούσει την πρόταση της διοίκησης για την επέκταση του συμβολαίου του. Συμπλήρωνε μία επταετία στο Τριφύλλι κι ήταν ο MVP σε εκείνη την αλησμόνητη σεζόν που άρχισε με πολιορκία των παικτών από τους οπαδούς στη Λεωφόρο ύστερα από μια ήττα από την Προοδευτική αλλά συνεχίστηκε με μια τρομερή πορεία ως τις 8 του Κυπέλλου UEFA και ένα εντυπωσιακό αήττητο σερί στο πρωτάθλημα. Εκείνο όμως που έμεινε στο φινάλε ήταν το αλήστου μνήμης ντέρμπι της Ριζούπολης και η ήττα από τον Ολυμπιακό, απ’ όπου μια ολόκληρη γενιά παικτών του Παναθηναϊκού χαρακτηρίστηκε (και από τη διοίκηση της ΠΑΕ) «λούζερ» με πρώτο και καλύτερο τον μεσσήνιο επιθετικό. Στα χρόνια που ακολούθησαν, αν και έπαιξε στην ανταγωνίστρια ΑΕΚ, μολονότι σκοράρισε πολλές φορές εις βάρος της παλιάς του ομάδας, ουδέποτε πανηγύρισε, δείχνοντας σεβασμό στο παρελθόν του. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την άκομψη εκδίωξή του από τον ΠΑΟ τον κράτησαν ψηλά στη συνείδηση των οπαδών του Τριφυλλιού.

Εστω και από διαφορετικό μετερίζι, ο Λυμπερόπουλος επιστρέφει στον Παναθηναϊκό. Επειτα από μια κούρσα στην οποία εξαρχής ήταν το φαβορί για να αντικαταστήσει τον Βραζιλιάνο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο 41χρονος παλαίμαχος διεθνής άσος συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζο, στον οποίο ανέλυσε το άμεσο αλλά και μακροπρόθεσμο ποδοσφαιρικό πλάνο του για το Τριφύλλι. Δεν ήταν η πρώτη τους γνωριμία. Είχαν ξανασυναντηθεί πριν από περίπου δύο χρόνια όταν και πάλι το όνομα του «Λύμπε» βρέθηκε μεταξύ των υποψήφιων διαδόχων του αποχωρήσαντος τεχνικού διευθυντή Νίκου Νταμπίζα. Μολονότι τότε δεν βρέθηκε κοινή συνισταμένη, φαίνεται ότι και στις δυο πλευρές έμεινε ένα απωθημένο. Γι’ αυτό και έδωσαν τα χέρια με μεγαλύτερη ευκολία σε μια πολύ πιο δύσκολη συγκυρία για τον σύλλογο.

Ο Λυμπερόπουλος κέρδισε στα σημεία την άτυπη μάχη με τον έτερο διεκδικητή της θέσης του football manager, Κώστα Αντωνίου, διότι ήταν άφθαρτος σε σύγκριση με τον τεχνικό διευθυντή των Πρασίνων επί των ημερών της πολυμετοχικότητας αλλά και πιο ενεργός στα του ποδοσφαίρου. Ούτως ή άλλως, διαθέτει το απαιτούμενο παναθηναϊκό υπόβαθρο αλλά και την εμπειρία σε ίδιο ρόλο έχοντας διατελέσει τεχνικός διευθυντής στην ΑΕΚ την περίοδο 2013-14, ενώ δεν είναι άγνωστος και με τον νέο προπονητή της ομάδας Μαρίνο Ουζουνίδη, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στον ΠΑΟ για έναν χρόνο (τη σεζόν 1996-97) και στην Εθνική. Οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά χθες το απόγευμα προκειμένου να χαράξουν κοινή στρατηγική για την επόμενη ημέρα του κλαμπ, θέτοντας ως βασικές προτεραιότητές την ελληνοποίηση του ρόστερ αλλά και τη συσπείρωση εντός των αποδυτηρίων. Παράλληλα συμφώνησαν στην αναγκαιότητα για την πραγματοποίηση τεσσάρων μεταγραφών (αμυντικός μέσος, επιθετικός χαφ, σέντερ φορ, εξτρέμ) αλλά και στην προσπάθεια εκκαθάρισης του ρόστερ με την αποχώρηση αρκετών παικτών (Ιμπάρμπο, Γουακάσο, Ρινάλντι, Ιβανόφ, Σάμπα, Λεντέσμα).