Συνεχίζεται η άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα με επίκεντρο τα ζητήματα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Καμίνης ζήτησε και πάλι την παραίτηση του κ Τόσκα, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός του καταλόγισε «εμπάθεια » και «εκστρατεία συκοφάντησης» εναντίον του.

Η αρχή της διαμάχης με βαριές εκφράσεις ξεκίνησε όταν ο μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε το αίτημά του για την παραίτηση του υπουργού. «Πόσοι κάδοι, πόσα τρόλεϊ, πόσα περίπτερα πρέπει να καούν στο ίδιο σημείο και πόσα αγάλματα πρέπει να καταστραφούν για να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας ένας υπουργός;» αναρωτήθηκε ο κ. Καμίνης, που μίλησε για «αδιαμφισβήτητη» ικανότητα της Αστυνομίας.

Ο δήμαρχος επέρριψε την ευθύνη στην πολιτική ηγεσία και προσωπικά στον Νίκο Τόσκα, σημειώνοντας πως, αν και δεν έχει ζητήσει ποτέ στο παρελθόν την παραίτηση κάποιου υπουργού, τώρα το κάνει΄, αφού η κατάσταση «έχει φτάσει στο απροχώρητο».

Απαντώντας με παρέμβασή του μέσω ΣΚΑΪ ο κ Τόσκας τόνισε ανάμεσα στα άλλα : Άκουσα αυτά που είπε ο κύριος Καμίνης πριν και αναρωτιέμαι. Για πολλοστή φορά αυτές τις μέρες ζητάει την παραίτησή μου. Πέρα από το αν είναι θεσμικά σωστό αυτό ή όχι, αναρωτιέμαι: Τόσα χρόνια που καιγόταν η Αθήνα γιατί δεν είχε ζητήσει ούτε μια φορά ο κύριος Καμίνης παραίτηση Υπουργού; Τον προηγούμενο καιρό, τις προηγούμενες μέρες που είχαμε τεράστιες συλλήψεις κυκλωμάτων ναρκωτικών γιατί δεν είπε μια κουβέντα.»

Πρόσθεσε ακόμα ότι :« Εγώ δεν έκανα καμία παρέμβαση για να παραιτηθεί ο κύριος Δήμαρχος για τα παράπονα των πολιτών αλλά βλέπω ότι με περισσή εμπάθεια έχει αποδυθεί σε μια εκστρατεία συκοφάντησης που δεν την καταλαβαίνω. Εγώ βέβαια δεν θα μπω σε αυτό το παιχνίδι, εγώ κάνω τη δουλειά μου.»

Καταλήγοντας ο κ Τόσκας πρόσθεσε σε οξείς τόνους :« Ο κύριος Καμίνης ίσως έχει άλλες επιδιώξεις, πολιτικές φιλοδοξίες, δεν με ενδιαφέρουν. Η πόρτα μου είναι ανοιχτή, αλλά στην εκστρατεία συκοφάντησης θα τον αφήσω μόνο του.»