Δεν ήταν αγώνας με νικητές και ηττημένους. Αλλά με ουσιαστική βοήθεια από παλαίμαχους διεθνείς ποδοσφαιριστές, όπως οι Πράσινοι Γιώργος Καραγκούνης και Τάκης Φύσσας, τους οποίους είχε επιστρατεύσει ο άλλοτε συμπαίκτης και νυν ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, η ΝΔ επικράτησε της Εθνικής Αστέγων με 3-2.

Ο αγώνας –σε σχήμα 7×7 –διεξήχθη στο αθλητικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων στο Ρουφ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεχωρίζει σε θέση δεξιού χαφ, διαψεύδοντας όσους νόμιζαν ότι ασχολείται μόνο με το μπάσκετ.

Την οικογενειακή παράδοση στο γήπεδο, μάλιστα, είναι έτοιμος να συνεχίσει ο γιος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Μητσοτάκης, ο οποίος βοήθησε το κόμμα στα χαφ.

Στην Πειραιώς προσπερνούν επιδεικτικά όσους σπέρνουν ζιζάνια, συνδέοντας την εμφάνιση του νεότερου Μητσοτάκη στο Ρουφ με την πρώτη εμφάνιση του γιου του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Αλέξανδρου, σε κομματική εκδήλωση –το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στα εγκαίνια των νέων γραφείων της γαλάζιας Τοπικής, στην Ραφήνα.

«Τα παιδιά της Εθνικής Αστέγων ξέρουν πολύ καλή μπάλα στο γήπεδο. Και η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη χρονιά είναι να βγουν να παίξουν μπάλα και στο μεγάλο γήπεδο της ζωής. Πρέπει, κάποια στιγμή, σε αυτή τη χώρα, να σχεδιάσουμε στοχευμένες κοινωνικές προοπτικές, που να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της ακραίας φτώχειας, τα οποία δυστυχώς τείνουν να κάνουν την εμφάνισή τους με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα», ήταν το κοινωνικό μήνυμα του Κυριάκου μετά τον χθεσινό αγώνα.

Για την ιστορία, τη γαλάζια επικράτηση σφράγισαν με δύο γκολ ο Καραγκούνης και ο Ζαγοράκης, ενώ δοκάρι είχε ο Βασίλης Κικίλιας. Με τη γαλάζια φανέλα αγωνίστηκαν ακόμα ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης, οι σύμβουλοι του προέδρου της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος και Γιώργος Μυλωνάκης (ο οποίος ήταν ο τερματοφύλακας) και ο γραμματέας Ειδικών Πληθυσμικών Ομάδων της ΝΔ Γιώργος Σταμάτης.

Τετ α τετ με τον Αλέξη

Σας γράφω στην αριστερή σελίδα για την πρώτη επίσκεψη Τσίπρα με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για ευχές. Λοιπόν, το συνεχίζω εδώ: Βγαίνοντας ο Αλέξης, λίγα βήματα πιο μακριά από την αίθουσα, «έπεσε» πάνω στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δυο τους αντάλλαξαν ευχές για τις γιορτές και συζήτησαν για λίγα λεπτά. Οχι όμως για την πολιτική αλλά για το ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός ρώτησε τον πρόεδρο της ΝΔ για τις επιδόσεις του στον αγώνα με την Εθνική Αστέγων, καθώς σχετικές φωτογραφίες του ποδοσφαιριστή Κυριάκου είχαν ήδη κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο. «Εντάξει, ό,τι μπορέσαμε κάναμε. Προσπαθώ να πηγαίνω μία φορά την εβδομάδα» είπε μεταξύ άλλων ο Μητσοτάκης.